V Izraeli všetkých pokémonov nepochytajú, na niektorých miestach platí zákaz

TA3
15.7.2016 08:09

Vojenské základne a ambasády podľa izraelských úradov nie sú miesta, kde by mali ľudia chytať pokémonov. Hra Pokémon Go sa stala celosvetovým fenoménom a hrajú ju milióny ľudí.

V Izraeli všetkých pokémonov nepochytajú, na niektorých miestach platí zákaz
SITA/AP

Izraelská armáda zakázala vojakom hrať novú hru pre smartfóny s názvom Pokémon Go na vojenských základniach. Oznámil to vo štvrtok hovorca izraelského ministerstva zahraničných vecí Emmanuel Nahšon. Ministerstvo tiež nariadilo diplomatom a zamestnancom veľvyslanectiev, aby túto hru nehrali ani na ambasádach.     

Pokémon Go je hra vo virtuálnej realite, ktorá sa stala senzáciou od jej uvedenia na trh začiatkom júla, stihla však už vyvolať aj kritiku - hráči sa pri nej totiž potulujú v riskantných oblastiach, len preto, aby splnili úlohu hry.  

Hráči používajú kamery vo svojich smartfónoch a hľadajú nimi virtuálne postavičky, ktoré akoby sa ukrývali v skutočnom svete. Tam ich umiestnili tvorcovia hry. Izraelská armáda zakázala hru "z obáv, že na verejnosť uniknú citlivé vojenské informácie, napríklad zábery zo základní alebo ich lokalita". Rizikom je práve aplikácia na použitie kamier v smartfónoch pri hraní hry, uviedla armáda vo vyhlásení. "Musíme byť opatrní z bezpečnostných dôvodov," dodal hovorca ministerstva Nahšon.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok