Nováčik z Prešova chce stavať na bojovnosti a kolektíve

TA3 SITA
13.7.2016 22:51

Futbalisti 1. FC Tatran Prešov triumfovali v konečnom účtovaní Doxxbet ligy 2015/2016 a po troch sezónach účinkovania v druholigovej spoločnosti postúpili medzi slovenskú elitu. Šarišania naposledy predtým účinkovali v najvyššej domácej súťaži v ročníku 2012/2013.

Prešovský nováčik nemá dlhodobý cieľ. "Vždy treba vyhrať najbližší zápas. Keď poviete, že sa chcete zachrániť, budú o vás hovoriť, že nemáte ambície. Keď sa vyslovíte, že chcete majstrovský titul, asi si o vás niečo pomyslia. Ja týmto chlapcom verím. Vybojovali pre seba aj pre ľudí najvyššiu súťaž a treba dúfať, že v nej zostanú čo najdlhšie," uviedol tréner 1. FC Tatran Stanislav Varga.

Bývalý 54-násobný slovenský reprezentant zažil pozíciu nováčika počas aktívnej hráčskej kariéry len jediný raz. "Bolo to v anglickom Sunderlande, no či sa nejaké skúsenosti dajú preniesť, na to je ťažké jednoznačne odpovedať," doplnil rodák z Lipian.

Keďže druholigová súťaž sa skončila neskôr ako Fortuna liga, mali Prešovčania v porovnaní so súpermi kratšiu prípravu. "Trvala tri či štyri týždne, ale bola o to intenzívnejšia. Ja som s ňou spokojný, dúfam, že aj hráči," poznamenal S. Varga. Jeho zverenci v rámci prípravy odohrali päť stretnutí v Česku: raz vyhrali (Příbram 3:0), raz hrali nerozhodne (Hradec Králové 1:1, následne 2:3 v rozstrele z 11 m) a trikrát prehrali (Mladá Boleslav 0:5, Jablonec 0:3, Slavia Praha 0:3).

"Chlapci ihneď zaregistrovali iný ´level´ v rýchlosti, nasadení, dôraze pred našou bránkou, než na aký boli zvyknutí v druhej lige. Prišli aj na to, že chyby v obrane títo súperi, čo prídu, už budú trestať oveľa viac, než tomu bolo v ostatných troch sezónach," zhodnotil tréner.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok