Prešov postúpil do Fortuna ligy vďaka presvedčivému víťazstvu

TA3 SITA
11.6.2016 00:14

Hráči 1. FC Tatran Prešov postúpili do nastávajúceho ročníka 2016/2017 najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, v ktorej naposledy účinkovali pred tromi rokmi v sezóne 2012/2013.

Zverenci trénera a bývalého slovenského reprezentanta Stanislava Vargu o tejto skutočnosti rozhodli presvedčivým domácim víťazstvom 3:0 nad ŠKF Sereď v piatkovom dueli záverečného 12. kola nadstavbovej časti Doxxbet ligy. O góly Šarišanov sa postarali v prvom polčase Jakub Bartek a Peter Katona, po zmene strán pridal "poistku" Lukáš Micherda. Na postupovú definitívu potreboval Prešov akékoľvek víťazstvo.

V konečnom účtovaní získal 1. FC Tatran Prešov 58 bodov, čo je o dva viac ako duo FC VSS Košice - MFK Tatran Liptovský Mikuláš, táto dvojica však na rozdiel od Šarišanov už absolvovala kompletný program a zápasovú tohtosezónnu derniéru mala už pred týždňom.

Na prvenstvo v druholigovej súťaži mohli ešte pomýšľať aj hráči FC Lokomotíva Košice, ktorí však podľahli v Nitre domácemu FC 1:4 a obsadili v druholigovej klasifikácii napokon 4. priečku s 54 bodmi. Lokomotíva ako "farma" účastníka Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce však nemohla postúpiť medzi slovenskú elitu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok