Lacka vyradil z Wimbledonu Čilič, Serena a Troicki dostali pokuty

SITA
2.7.2016 15:12

Ani šiesty deň hlavných súťaží na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny sa nezaobišiel bez dažďa.

Lacka vyradil z Wimbledonu Čilič, Serena a Troicki dostali pokuty
SITA/AP

Viaceré rozdiely

Slovenský kvalifikant Lukáš Lacko prehral v dohrávanom zápase tretieho kola s deviatym nasadeným Chorvátom Marinom Čiličom 3:6, 3:6, 4:6. Stále platí, že vo svojej kariére dosiahol Lacko iba jeden obrat z manka 0:2 na sety. Čilič dominoval na esá 19:2 a na "winnery" 44:14, zároveň urobil iba o dve nevynútené chyby viac - 19:17. Dvadsaťosemročný piešťanský rodák Lacko si z tretieho grandslamu odnáša prémiu 80-tisíc britských libier brutto a 115 bodov do renkingu ATP.

"Hlavný rozdiel bol v servise. Bolo chladno a lietalo mi to o 15 kilometrov pomalšie ako v teple. Čilič servoval rýchlejšie aj presnejšie. Ďalšia vec bol return: Chorvát mi všetko vracal, navyše dozadu. Vo výmenách, kde sme sa zľava doprava naháňali, bol lepší a vyhrával ich. Ešte jeden rozdiel bol v tom, že Čilič v celom zápase nemal slabú chvíľu. V štatistikách bol konštantnejší," načrtol rozdiely Lacko pre spravodajstvo Slovenského tenisového zväzu.

Pokuta aj pre Serenu

Organizátori Wimbledonu v sobotu tiež oznámili, že americká jednotka svetového rebríčka Serena Williamsová a Srb Viktor Troicki dostali pokutu zhodne 10-tisíc amerických dolárov za nešportové správanie. Serena pyká za neopatrné odhodenie rakety, ktorá - nie príliš silno - zasiahla kameramana pri dvorci do ruky. Troicki si siahne do vrecka za verbálny výstup voči talianskemu empajrovému rozhodcovi Damianovi Torellovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok