Senzácia Čepelová: vo Wimbledone deklasovala vlaňajšiu finalistku Muguruzovú

TA3 TASR
30.6.2016 21:59

Slovenská tenistka Jana Čepelová sa v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone postarala o veľkú senzáciu. V pozícii kvalifikantky po výbornom výkone deklasovala vlaňajšiu finalistku a nasadenú dvojku Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú.

Cenný skalp v kariére

Čepelová na tráve All England Clubu zopakovala husársky kúsok z vlaňajška, keď v 1. kole vyradila Rumunku Simonu Halepovú. Zverenka trénera Martina Zathureckého si pripísala na konto jeden z najcennejších skalpov v kariére, veď Muguruzová je úradujúcou šampiónkou Roland Garros. Čepelová vyrovnala svoje wimbledonské maximum z roku 2012. V dueli o postup do osemfinále nastúpi proti nasadenej dvadsaťosmičke Češke Lucii Šafářovej.

Čepelová mala proti Muguruzovej raketový nástup, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:1. Španielka síce v ďalších minútach znížila na 3:5, no Slovenka pri vlastnom servise spečatila zisk prvého setu víťazným forhendom. Čepelová mala navrch vo výmenách, robila minimum nevynútených chýb. V druhom dejstve po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:0 a šancu na víťazstvo už z rúk nepustila. Za stavu 5:2 premenila pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

Tréner Zathurecký: Základom bolo, že sa nezľakla

Odchovankyňa košického tenisu mala z triumfu nad Muguruzovou obrovskú radosť. "Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo vyradiť takú kvalitnú tenistku. Hrala som super a víťazstvo som si dnes zaslúžila. Nečakala som, že to pôjde tak hladko, veď sme nehrali ani hodinu. Wimbledonský kurt číslo jeden mi prináša šťastie, viaže sa mi k nemu veľa krásnych spomienok. Vlani som na ňom zdolala Halepovú a teraz Muguruzovú. Tieto dve víťazstvá radím medzi najcennejšie spoločne s triumfom nad Serenou Williamsovou v Charlestone. Opäť som dokázala sama sebe, že môžem vyhrávať aj nad tými najlepšími hráčkami na svete. Vo Wimbledone ma sprevádza iba môj tréner, no moji rodičia a blízki určite sledovali zápas doma a fandili mi," povedala Čepelová v prvom interview priamo na kurte.

Jej tréner Zathurecký v rozhovore uviedol, že základom úspechu bolo, že sa Čepelová súperky zvučného mena nezľakla. "Vedeli sme, že Muguruzová hrá loptičky rýchlo po odskoku a strieľa do toho. Snažili sme sa ju dostať čo najnižšie do kolien. Janke sa hneď na začiatku podarilo pár slajzov a kraťasov, ktoré sú na tráve veľmi dôležité. Pomáhala si servisom a Muguruzová ju po returne nedokázala zatlačiť. Vo výmenách Janka dominovala. Určite ju povzbudilo vlaňajšie víťazstvo nad Halepovou. Sedeli sme na tých istých sedadlách ako vlani a zápas sa hral aj takmer v rovnakom čase. Bola to pre ňu skúsenosť, ktorú dokázala zužitkovať."

Ženy - dvojhra - 2. kolo:

Jana Čepelová (SR) - Garbine Muguruzová Blancová (2-Šp.) 6:3, 6:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok