Po bezgólovej remíze Francúzi víťazmi A-skupiny

SITA
19.6.2016 23:35

Domácich Francúzov odprevadili do osemifinále majstrovstiev Európy vo futbale z A-skupiny Švajčiari. Vo vzájomnom dueli týchto dvoch krajín o prvé miesto v skupine sa v nedeľu večer v Lille zrodila remíza 0:0.

Po bezgólovej remíze Francúzi víťazmi A-skupiny
SITA/AP

Francúzi trikrát nastrelili konštrukciu švajčiarskej bránky, ale Yann Sommer si aj so šťastím udržal čisté konto. Zverenci Didiera Deschampsa z troch zápasov v A-skupine vydolovali 7 bodov, druhí Švajčiari získali 5 bodov.

Francúzsky nápor v úvodných 20 minútach priniesol 5 rohových kopov a tri pokusy na bránku vrátane krásnej strely Paula Pogbu do brvna. Ešte predtým brankár Švajčiarov vyrazil loptu na brvno po strele toho istého hráča. V sumáre prvého polčasu bolo na domácej strane 9 rohov a tri nebezpečné pokusy Pogbu, ale žiadny gól.

Švajčiari pohrozili iba raz. Ešte v 9. min Johan Djourou zblízka zaváhal so zakončením. V druhom polčase sa hra upokojila a najväčšia francúzska šanca prišla až v 75. min. Striedajúci Dimitri Payet krásnym volejom opečiatkoval brvno bránky Yanna Sommera, prihrával mu Moussa Sissoko. V závere zápasu sa už oba tímy sústredili na ubránenie remízy, ktorá im z hľadiska postupu vyhovovala.

frafutbal_0a000002-fbdd-7df7.jpg

A-skupina: Švajčiarsko - Francúzsko 0:0

ŽK: 25. Rami, 82. Koscielny (obaja Fr.). Rozhodovali: Škomina - Praprotnik, Vukan (všetci Slovin.)

Zostavy:

Švajčiarsko: Sommer - Lichtsteiner, Schär, Djourou, R. Rodríguez - Behrami, G. Xhaka - X. Shaqiri (79. G. Fernandes), Džemaili, Mehmedi (86. M. Lang) - Embolo (74. Seferovič)

Francúzsko: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Sissoko, Cabaye, Pogba - Coman (63. Payet), Gignac, Griezmann (77. Matuidi)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok