Island s Maďarskom remizoval po nešťastnom vlastnom góle

SITA
18.6.2016 20:23

Futbalisti Islandu remizovali s Maďarskom 1:1 v stretnutí základnej F-skupiny. Islanďania sa dostali do vedenia v závere prvého polčasu, keď pokutový kop premenil Gylfi Sigurdsson. Napokon však ostrovania prišli o plný bodový zisk v 88. min, keď si vlastný gól strelil obranca Islandu Birkir Saevarsson.

Island s Maďarskom remizoval po nešťastnom vlastnom góle
SITA/AP

Zápas sa začal opatrne, ani jedno z mužstiev nechcelo v úvode spraviť zbytočnú chybu. Do prvej vážnejšej príležitosti sa dostali Islanďania v 10. min, lenže po aute Bödvarsson nezakončil podľa svojich predstáv. Maďarskí hráči mali na začiatku jasnú prevahu, no nedokázali si vypracovať prakticky žiadnu gólovú príležitosť.

Snáď najväčšia šanca prišla v 31. min, keď dôrazný Gudmundsson vyhral vo vymedzenom území osobný súboj. Avšak jeho následné zakončenie dobre prečítal gólman Király, ktorý jeho strelu vyrazil nohou. V 40. min dostal Island výhodu pokutového kopu, ten s prehľadom premenil záložník Gylfi Sigurdsson a poslal tak svoj tím do vedenia 1:0.

Prvý strelecký pokus do priestoru bránky prišiel v podaní maďarskej reprezentácie až v 65. min zápasu po priamom kope Dzsudzsáka. Maďarskí futbalisti sa stali aktívnejším tímom a získavali si štandardné situácie po fauloch islandských hráčov. Vyrovnávajúci gól na 1:1 prišiel v 88. min po kombinačnej akcii, keď prihrávku pred bránku posielal naturalizovaný Srb Nemanja Nikolić. Loptu si do vlastnej siete nešťastne zrazil krajný bek islandskej reprezentácie Birkir Saevarsson.

is2_0a000002-8b61-3c67.jpg

F-skupina: Island - Maďarsko 1:1 (1:0)

Góly: 40. G. Sigurdsson (z pokut. kopu) - 88. Saevarsson (vlastný). ŽK: 42. Gudmundsson, 75. Finnbogason, 77. Saevarsson - 81. Kádár, 83. Kleinheisler, 90.+ Á. Nagy, rozhodovali: Karasiov - Golubiov, Kalugin (všetci Rus.), 60 842 divákov

Zostavy:

Island: Halldórsson - Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason - Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (65. Hallfredsson), B. Bjarnason - Sigthórsson (84. Gudjohnsen), Bödvarsson (69. Finnbogason)

Maďarsko: Király - Lang, Guzmics, Juhász (84. Szalai), Kádár - Gera - Kleinheisler, Á. Nagy - Stieber (66. Nikolič), Priskin (66. Böde), Dzsudzsák

Témy: Island Maďarsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok