Belgičania prevalcovali bezzubých Írov v druhom polčase

SITA
18.6.2016 17:21

Futbalisti Belgicka za prvé tri odohrané polčasy na európskom šampionáte vo Francúzsku neskórovali. V tom štvrtom sa však prebrali a do siete Írov nastrieľali tri góly.

Belgičania prevalcovali bezzubých Írov v druhom polčase
SITA/AP

Po hodine viedli Belgičania 2:0

O dva presné zásahy zverencov Marca Wilmotsa sa v 48. a 70. min postaral Romelu Lukaku, v 61. min na priebežných 2:0 zvýšil Axel Witsel. Belgičania sa s 3 bodmi posunuli na druhé miesto v E-skupine za šesťbodových Talianov, ktorí už sú v osemfinále. Švédi a Íri majú na treťom a štvrtom mieste po bode.

Belgičania predviedli už v prvom polčase solídny tlak s držaním lopty takmer 70%, ale gól im ešte súdený nebol. A keď ho v 25. min Ferreira Carrasco už strelil, neplatil pre tesný ofsajd.

Z druhého polčasu uplynuli tri minúty, keď sa zobudil kanonier Lukaku. Po chybe írskej obrany a prihrávke De Bruyneho si spracoval loptu na hranici šestnástky a ľavačkou ju poslal presne k pravej žrdi Randolphovej bránky. Po hodine hry viedli favorizovaní Belgičania už 2:0 - hlavou sa presadil Witsel. Na konečných 3:0 stanovil v 70. min Lukaku, keď vyťažil z dobrej práce Hazarda. Bojovní, ale bezzubí Íri si vážnejšiu príležitosť na skórovanie nevypracovali.

belg2_0a000002-665b-e7b1.jpg

E-skupina: Belgicko - Írsko 3:0 (0:0)

Góly: 48. a 70. R. Lukaku, 61. Witsel, ŽK: 49. Vermaelen - 42. Hendrick, rozhodovali: Cakir - Duran, Ongun, 39 493 divákov 

Zostavy:

Belgicko: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, M. Dembélé (57. Nainggolan) - Ferreira Carrasco (64. Mertens), De Bruyne, E. Hazard - R. Lukaku (82. Benteke)

Írsko: Randolph - S. Coleman, O'Shea, Clark, S. Ward - Hendrick, Whelan, J. McCarthy (62. McClean), Brady - Hoolahan (71. McGeady), Long (79. Robbie Keane)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok