Smer za Kaliňákom stojí, do vyšetrovania vraj nikdy nezasahoval

TA3 TASR
16.6.2016 19:28

Všetkých 49 poslancov Smeru stojí v súvislosti s kauzou Bašternák za ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Po rokovaní poslaneckého klubu najsilnejšej vládnej strany to novinárom povedal jeho šéf Martin Glváč. Na rokovaní klubu boli aj premiér a predseda strany Robert Fico a Kaliňák, k novinárom však neprišli.

Kauza je vraj spolitizovaná

"Po tom, čo sme si ho vypočuli a videli dôkazy, aké nám predložil, považujeme v danom momente túto kauzu za mediálnu a veľmi spolitizovanú," povedal Glváč. Na otázku, prečo pri kauze CT funkcionári Smeru-SD pri podozreniach odstupovali a teraz sa nič podobné nechystá, Glváč odvetil, že keby vedeli, ako to vtedy bolo, nikdy by nebol zvolený takýto postup.

"Bolo to vtedy osobné rozhodnutie Pavla Pašku (Smer-SD) a dnes by som bol prvý, kto by ho odhováral, keby boli známe skutočnosti, ako sú známe dnes," deklaroval Glváč na margo prípadu poslanca Alana Suchánka (OĽaNO-NOVA), ktorý na kauzu CT upozornil.

Glváč Bašternáka nepozná

Glváč trvá na tom, že Kaliňák nikdy nezasahoval do vyšetrovania. "To nám aj dokázal. Pána Bašternáka nevidel možno štyri roky. Ukázal nám bankové účty a mne a našim kolegom to momentálne stačí," uistil. Glváč zároveň priznal, že aj on podnikateľa Ladislava Bašternáka pozná. "Veľakrát som ho stretol na Donovaloch," uviedol s tým, že nemajú nijaký vzťah a nevie, kedy sa naposledy videli.

Koalícia chce podľa jeho slov pripraviť súbor opatrení, aby sa do budúcna takéto pochybnosti neobjavovali. "Podozrenia môžu byť vždy, ale nemožno robiť procesy tak, že médiá a opozícia sú zároveň vyšetrovatelia, prokurátori a sudcovia. Musíme veriť orgánom činným v trestnom konaní" zdôraznil Glváč.

Na margo pochybností koaličných partnerov Smeru-SD o tomto prípade Glváč podotkol, že "ak to boli také pochybnosti, aké boli údajne v klube Smeru-SD, tak musím o nich pochybovať aj ja".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok