Agresívnych fanúšikov na Eure potrestali, niektorí pôjdu do väzenia

TASR YOUTUBE
14.6.2016 09:01

Dvaja anglickí futbaloví fanúšikovia si za výtržníctvo počas EURO 2016 odpykajú trest vo väzení. Súd v Marseille ich uznal vinnými, jedného odsúdil na dva mesiace, druhý strávi za mrežami ešte mesiac navyše. Dvojročný podmienečný trest dostal aj 29-ročný Francúz.

Agresívnych fanúšikov na Eure potrestali, niektorí pôjdu do väzenia
SITA/AP

Otec odsúdeného háji

Dvojmesačný trest dostal Alex Booth, ktorý oslávil svoje 20. narodeniny vo vyšetrovacej cele. Pred sudcu predstúpil v pondelok s tričkom Albiónu a po vypočutí rozsudku sa chytil za hlavu. Následne uviedol: "Bol som v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Skutočne ma to veľmi, veľmi mrzí".

Druhý predvedený anglický fanúšik dostal trest na tri mesiace vo väzení. Boothov otec označil rozsudok za hanebný. Francúzske úrady si podľa neho "urobili z chudobného chlapca Alexa obetného baránka namiesto toho, aby našli skutočných vinníkov".

Memento pre ďalších chuligánov

Súd v juhofrancúzskom meste vyniesol rozsudok aj v prípade 29-ročného Francúza, ktorý podľa dôkazov kopal do troch ľudí a udieral ich päsťami. Jednému anglickému priaznivcovi navyše roztrhal dres a ukradol vlajku. V pondelok odsúdil marseillský súd ďalšiu päticu anglických fanúšikov na jedno až trojmesačné tresty vo väzení za účasť na výtržníctvo.

Rovnaký súd odsúdil na rok Francúza a na päť mesiacov Rakúšana, obaja sa aktívne zúčastnili na trojdňových nepokojoch v Marseille. Zahraniční fanúšikovia dostali taktiež dvojročný zákaz vstup na francúzsku pôdu. Rýchlosť jednania a tresty súdov má byť mementom pre ďalších fanúšikov, ktorí by chceli narušiť priebeh finálového turnaja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok