Stranu SaS povedie aj ďalšie štyri roky Richard Sulík

TASR TA3
11.6.2016 13:20

Najsilnejšiu opozičnú stranu SaS povedie aj ďalšie štyri roky Richard Sulík. Rozhodli o tom delegáti mimoriadneho kongresu SaS. Sulík v tajnej voľbe získal 111 hlasov od 113 prítomných delegátov.

Poslanec Európskeho parlamentu, ktorý stranu vedie od jej začiatku v roku 2009, bol jediným kandidátom na tento post. Zmeny nenastanú ani na podpredsedníckych kreslách. Sulík navrhuje do týchto pozícií doterajších podpredsedov Janu Kiššovú, Ľubomíra Galka a Jozefa Mihála. O týchto pozíciách definitívne rozhodne Republiková rada SaS, ktorý by mala zasadnúť ešte v júni.

Voľba predsedu strany SaS bola jediným bodom mimoriadneho kongresu liberálov. To, že nakoniec žiadnych protikandidátov Sulík nemal, hodnotil pozitívne. "Novinové články ustáli, nikto to už nerieši, bude kongres, a potom pokoj," povedal. Napriek tomu, že podpredsedovia SaS Jozef Mihál a Ľubomír Galko napokon nekandidovali, Sulík pôvodný scenár zachoval a vedúcej straníckej funkcie sa na kongrese najskôr vzdal.

Mimoriadny kongres mal podľa Sulíka potvrdiť pripravenosť SaS prevziať po najbližších parlamentných voľbách zodpovednosť za Slovensko. "Aj kongres prispeje k tomu, že budeme pripravení," deklaroval.

Pozrite si celú tlačovú besedu strany SaS

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok