Carter je ideálny spoluhráč, rozhodli hráči NBA

SITA
10.6.2016 08:40

Tento rok si basketbalisti v NBA zvolili za ideálneho spoluhráča Vincenta Cartera. Krídelník Memphisu je štvrtým laureátom "Twyman-Stokes Teammate of the Year Award", ktorého charakterizuje nesebecká hra, vodcovské schopnosti na palubovke aj mimo nej či zanietenie a oddanosť tímu.

Carter je ideálny spoluhráč, rozhodli hráči NBA
TASR

Trofej je venovaná pamiatke Twymana a Stokesa

Dosiaľ získali ocenenie Tim Duncan (2015, Carter bol vtedy druhý, pozn.), Shane Battier (2014) a Chauncey Billups (2013). Po šiestich kandidátoch z každej konferencie vyberajú legendy NBA, hlasujú potom viac než tri stovky basketbalistov, ktorí však nesmú voliť súčasného spoluhráča. Trofej je venovaná pamiatke Jacka Twymana a Mauricea Stokesa, ktorých spájalo neobyčajné priateľské puto.

Twyman sa stal zákonným zástupcom aj obhajcom Stokesa po tom, čo jeho spoluhráč z tímu Cincinnati Royals utrpel v roku 1958 paralyzujúce zranenia mozgu. Okrem iného mu pomáhal s financovaním nákladnej zdravotnej starostlivosti.

Ešte nikdy nezískal titul

V nedávnej minulosti jeden z najznámejších basketbalových "letcov" Vince Carter si v NBA odkrútil dosiaľ 1274 zápasov s priemerom 18,8 bodu. V Memphise patrí medzi dôležitých náhradníkov, v uplynulej sezóne prispel z lavičky priemermi 6,6 bodu a 2,4 doskoku. Pôsobil aj v Dallase, Phoenixe, Orlande, New Jersey a Toronte. Ešte nikdy nezískal titul.

Carter má na konte osem účastí v Zápase hviezd NBA a zlatú medailu z olympijských hier v Sydney 2000, ktorú vybojoval ako člen reprezentácie USA. Práve v Austrálii pod piatimi kruhmi predviedol najslávnejší smeč svojej kariéry, tzv. "Dunk of the Dead", keď v súboji proti Francúzsku celým telom preskočil brániaceho súperovho pivota Frédérica Weisa a loptu nekompromisne zapichol do koša. Carterovým bratancom z druhého kolena je Tracy McGrady, bývalá superhviezda spod košov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok