Máte hudobný vkus ako kráľovná? Toto sú jej obľúbené skladby

SITA Youtube
7.6.2016 17:12

Tvorcovia rozhlasového dokumentu Our Queen: 90 Musical Years spoločnosti BBC predstavili zoznam desiatich obľúbených skladieb britskej kráľovnej Alžbety II.

Máte hudobný vkus ako kráľovná? Toto sú jej obľúbené skladby
SITA/AP

Medzi nimi sú napríklad piesne Sing od Garyho Barlowa, The White Cliffs Of Dover od Very Lynn či Oklahoma! z rovnomenného muzikálu, ktorú naspieval americký herec a spevák Howard Keel. Panovníčkine obľúbené nahrávky budú súčasťou spomínaného projektu, ktorý odvysielajú v nedeľu 12. júna na BBC Radio 2 pri príležitosti jej 90. narodenín.

V dokumente mapujúcom panovníčkin život prostredníctvom hudby sa k jej vkusu vyjadrili aj jej príbuzní. "Kráľovná miluje divadlo a muzikály, akými sú napríklad Showboat, Oklahoma! a Annie Get Your Gun," uviedla pre BBC jej sesternica Lady Elizabeth Anson. Kráľovná je podľa jej slov tiež fantastická tanečníčka a fanúšička kapiel, v ktorých muzikanti hrajú na gajdy.

Alžbeta II., ktorá každoročne oslavuje narodeniny dvakrát, mala 21. apríla 90 rokov. Oficiálne s celou krajinou ich oslavuje v júni vojenskou prehliadkou, na ktorej sú zastúpené krajiny britského Spoločenstva národov. Tento rok sa prehliadka a oficiálne oslavy kráľovniných narodenín budú konať v sobotu 11. júna.

Zoznam 10 obľúbených skladieb kráľovnej Alžbety II.:

1. Howard Keel - Oklahoma!

2. Dolores Gray a Bill Johnson - Anything You Can Do ( z muzikálu Annie Get Your Gun)

3. Gary Barlow a the Commonwealth Band featuring the Military Wives - Sing

4. Fred Astaire - Cheek to Cheek

5. Vera Lynn - The White Cliffs Of Dover

6. George Formby - Leaning on a Lamp-post

7. hymnus Praise, My Soul, The King Of Heaven

8. hymnus The Lord is My Shepherd

9 . Lester Lanin Medley

10. Regimental March Milanollo

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok