Severní Íri súpermi v generálke, Slováci idú 7 duelov bez prehry

TA3 SITA
3.6.2016 21:39

Na slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká v sobotu 4. júna v Trnave záverečný test pred ostrým štartom na Eure. Zverenci trénera Jána Kozáka privítajú v generálke na európsky šampionát Severných Írov, úvodný výkop v City Arene naplánovali na 20.45 h.

Pre Slovákov bude tento súboj prípravou predovšetkým na súboje s Angličanmi a Walesanmi v rámci základnej B-skupiny ME, štvrtým do partie v "béčku" je tím Ruska. Aj Severní Íri sa kvalifikovali na Euro 2016, v C-skupine postupne vyzvú Poliakov, Ukrajincov a Nemcov.

Slováci sa v závere minulého týždňa naladili dvoma víťazstvami v prípravných dueloch - v rakúskom Welse najskôr zvíťazili nad Gruzíncami a o dva dni neskôr v Augsburgu šokovali, keď zdolali úradujúcich majstrov sveta Nemcov na ich pôde. "Toto víťazstvo nás nakopne a ešte viac stmelí mužstvo," povedal stredopoliar SSC Neapol Marek Hamšík, doplnil ho záložník AC Miláno Juraj Kucka: "Dokázali sme, že vieme hrať futbal a že sa dá hrať s hocikým. Ťaháme za jeden povraz, ideme ďalej."

Kapitán slovenského výberu Martin Škrtel z FC Liverpool pripomenul, že vrchol príde až neskôr. "Je to vzpruha, ale netreba to preceňovať. Bol to len prípravný zápas, tie dôležité na nás ešte len čakajú," uviedol stopér FC Liverpool. Podobne reagoval aj kormidelník Ján Kozák: "Je to ešte len príprava, nerád by som z toho robil veľké závery. Je dobré, že našim chlapcom sebavedomie stúpa. Mužstvo má kvalitu, sú tam hráči, o ktorých sa môžem oprieť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok