Lupič z leopoldovského väzenia uniká, pátrajú po ňom v Schengene

TA3 TASR
3.6.2016 12:04

Pátranie po odsúdenom Ľubomírovi Behanovi, ktorý utiekol vo štvrtok počas väzenských prác neďaleko leopoldovskej väznice, naďalej pokračuje.

Polícia ďakuje za tipy

Polícia pátrala najskôr v najbližších okresoch okolo väznice. "Teraz sú do pátracej akcie zapojení policajti v rámci celého Slovenska a schengenského priestoru. Počas noci polícia naďalej preverovala všetky informácie získané po operatívnej línii a reagovali sme aj na všetky podnety od občanov. Touto cestou ďakujeme občanom za ich pomoc a pokiaľ majú pre nás akúkoľvek informáciu, polícia ju preverí," informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. Pátracia akcia bude pokračovať na vytypovaných miestach.      

Odsúdený Behan sa útekom z väznice dopustil marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo mu môže hroziť strata slobody na ďalších jeden až päť rokov k jeho viac ako osemročnému vymeranému trestu odňatia slobody.

Mladík nemusí mať zábrany

Polícia upozorňuje, že väzeň na úteku bol trestaný za lúpež, čo je násilný trestný čin. "Keďže už bol odsúdený, nemusí mať zábrany a mali by k nemu občania preto pristupovať s čo najväčším zreteľom. Každý kontakt s ním treba oznámiť policajtom," dodala Linkešová.      

Ľubomír Behan je asi 178 cm vysoký, štíhlej postavy. Má krátke vlasy vo farbe špinavý blond. Má modré oči. Po celom tele, na nohách a rukách má výrazné tetovanie. Pri úteku mal na sebe pracovné väzenské oblečenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok