Z Leopoldova ušiel väzeň, hľadajú ho desiatky policajtov

TA3 SITA PZ TASR
2.6.2016 10:11

Z prísne stráženej leopoldovskej väznice sa podarilo ujsť mladému väzňovi Ľubomírovi Behanovi. V teréne sú desiatky policajtov, ktorí ho hľadajú.

Nasadili aj vrtuľník

"Polícia pátra po odsúdenom 24 ročnom mužovi, ktorý ušiel počas väzenských prác. K úteku došlo krátko po 08.00 h ráno neďaleko leopoldovskej väznice. Po odsúdenom od rána pátra v okolí Maduníc niekoľko desiatok policajtov, psovodov a nasadený je aj policajný vrtuľník," informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Behan podľa Adriána Baláža zo Zboru väzenskej a justičnej stráže utiekol počas prác na oprave strelnice mimo stráženej časti leopoldovskej väznice. Vo výkone trestu bol pre trestný čin lúpeže, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní osem rokov a osem mesiacov so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia. 

Mladíka od rána hľadalo v okolí Maduníc niekoľko desiatok policajtov, psovodov so psami aj policajný vrtuľník. Policajti začali monitorovať aj cesty v okolí Leopoldova.

S výraznými tetovaniami

"Odsúdený Ľubomír Behan je asi 178 cm vysoký, štíhlej postavy. Má krátke vlasy vo farbe špinavý blond. Má modré oči. Po celom tele, na nohách a rukách má výrazné tetovanie. Pri úteku mal na sebe pracovné väzenské oblečenie. Polícia sa obracia aj na občanov. Ak ste Ľubomíra Behana zazreli alebo poznáte miesto jeho terajšieho pobytu, všetky informácie oznámte policajtom na číslo 158," dodala hovorkyňa.

V minulom roku z 18 slovenských väzníc neutiekol ani jeden väzeň. Príslušníci ZVJS vlani zaregistrovali len jeden pokus o útek a jeden prípad vzdialenia sa z pracoviska.

Ústav na výkon trestu odňatia slobody a Ústav na výkon väzby Leopoldov patrí k najstarším aj k najväčším zariadeniam slovenského väzenstva. Ústav sa rozprestiera na ploche 267 651 metrov štvorcových. Niektoré objekty ústavu sú historickou pamiatkou.

Témy: policajt
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok