Vzácne diela zachraňujú pred povodňou, voda ohrozuje Louvre

TASR
2.6.2016 19:25

Parížske múzeum Louvre musí premiestniť umelecké diela ohrozované záplavovou vodou. Oznámili to predstavitelia múzea.

Vzácne diela zachraňujú pred povodňou, voda ohrozuje Louvre
SITA/AP

Personál Louvru presťahuje diela na vyššie poschodia, kde je menšia pravdepodobnosť ich poškodenia vodou. Prudké lejaky spôsobili v posledných dňoch záplavy v mnohých častiach severného Francúzska a rieka Seina, ktorá tečie cez centrum Paríža okolo Louvru, sa začiatkom tohto týždňa vyliala z brehov.

Parížska polícia medzitým vyhlásila, že varovanie pred povodňami bolo zvýšené na "oranžový" stupeň a platí pre oblasti metropoly v blízkosti Seiny, ktorá sa vyliala z koryta na mnohých miestach. Stupeň varovania je druhý najvyšší a znamená, že povodne môžu mať "závažný vplyv" na budovy a ľudí.

Francúzsky prezident Francois Hollande oznámil, že stav "prírodnej katastrofy" oficiálne vyhlásia na budúci týždeň na zasadnutí kabinetu a bude sa týkať oblastí najviac postihnutých povodňami. Tie zasiahli Paríž aj severné a stredné regióny Francúzska. Hollande na stretnutí so starostami zhromaždenými v Paríži dodal, že vznikne aj osobitný fond na pomoc dedinám a malým mestám, ktoré zaznamenajú škody spôsobené záplavami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok