Zaplavilo parížske nábrežia, pre povodeň museli evakuovať väznice

TA3 TASR
1.6.2016 13:20

Viaceré regióny v strednej a východnej časti Francúzska zasiahli záplavy spôsobené silnými dažďami z uplynulých dní. Zaplavené boli aj nábrežia rieky Seina v Paríži. Viacero ďalších miest v tejto oblasti je záplavami ohrozených.

Zrážky a záplavy si zatiaľ vo Francúzsku nevyžiadali obete ani zranených. Zrážkový front sa začal presúvať smerom ku krajom Limousin a Auvergne. Výdatné dažde a následné záplavy spôsobili v postihnutých oblastiach veľké materiálne škody a úrady v mnohých mestách museli pristúpiť obyvateľov k evakuácii.

 

Problémy sú naďalej aj v cestnej a železničnej doprave, obmedzená bola i prímestská doprava na niektorých linkách RER v oblasti Paríža. Parížska radnica uzavrela cesty po nábreží v juhozápadnej časti mesta v blízkosti Eiffelovej veže, pretože hladina Seiny vystúpila na 4,3 metra. Úrady vyzvali obyvateľov mesta i návštevníkov na opatrnosť na nábrežiach. Vysoký stav vody v Seine by mal trvať až do piatku.

Radnice viacerých miest a obcí v strednej časti Francúzska zrušili vyučovanie v školách i všetky mimoškolské aktivity. Silné zrážky si vynútili viacero prestávok počas tenisového turnaja Roland Garros v Paríži, evakuáciu dvoch väzníc a stovky výjazdov hasičov na záchranné operácie v oblasti Burgundska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok