Šarapovová nie je s meldóniom sama, obeťou substancie je vyše sto športovcov

TA3 SITA
18.5.2016 23:56

Máriu Šarapovovú čakajú dva náročné dni. V Londýne sa bude spovedať pred útvarom tenisovej integrity z prehrešku, ktorým bolo užitie meldónia, od nového roka zakázanej substancie, ktorej obeťou sa stalo mnoho športovcov. Je ich už vyše sto, najmä z Ruskej federácie.

Antidopingová komisia Medzinárodnej tenisovej federácie vypočuje ruskú tenistku Mariu Šarapovovú v súvislosti s jej meldóniovým prípadom 18. - 19. mája v Londýne. Informáciu bez uvedenia zdroja priniesol na twitteri americký publicista Christopher Clarey, ktorý pracuje pre New York Times.

Niekdajšiu jednotku svetového rebríčka Šarapovovú predbežne suspendovali 8. marca do doriešenia záležitosti. Dvadsaťdeväťročná držiteľka kariérneho Grand Slamu deň predtým na tlačovej besede v Los Angeles priznala, že počas januárových melbournských grandslamových Australian Open mala pozitívny nález. Uviedla, že z nedbanlivosti nezaregistrovala zmenu a meldónium naďalej užívala. Na zoznam zakázaných látok Svetovej antidopingovej agentúry pribudlo s platnosťou od 1. januára 2016.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok