Slováci si užili voľný deň na šampionáte prehliadkou Petrohradu

TA3 TASR
12.5.2016 19:51

Štvrtkový voľný deň na hokejových majstrovstvách sveta si Slováci spestrili plavbou po Neve. Na vyhliadkovú loď Edeľvajs nastúpili neďaleko Chrámu Sv. Izáka a po Petrohrade sa plavili dve hodiny. Na tímovej akcii sa nezúčastnili traja zranení hráči Michal Sersen, Andrej Šťastný a Tomáš Hrnka.

Počasie im prialo

Reprezentačnému výberu spríjemnilo plavbu slnečné počasie, hoci teplota sa vyšplhala len na približne 15 stupňov. Lodné priestory si hráči rozdelili podľa veku - do podpalubia si sadli tí mladší, vyhliadkové miesta zabrali zasa starší vrátane celého realizačného tímu. "Bolo to pekné. V meste sme strávili niekoľko dní, takže viacero vecí som videl už predtým. Ale bolo to príjemné spestrenie," povedal obranca Dominik Graňák.

Najstarší hráč slovenského výberu odohral v Rusku štyri sezóny za Dinamo Moskva. Do Petrohradu tak chodil pravidelne, ale ako hokejista v ňom strávil len niekoľko hodín na štadióne miestneho SKA. "Bol som tu veľakrát, ale mesto som vôbec nespoznal. Takto na jar, alebo už skoro v lete, vyzerá úplne inak," dodal.

Regenerácia a zmena myšlienok

Štvrtok sa niesol v znamení regenerácie a vyvetrania myšlienok, no vzhľadom na ďalšie pokračovanie šampionátu to úplne nešlo. "Nemôžem hovoriť za všetkých, ale myslím si, že každý má hokej stále v hlave. Je však fajn, že sme nemali tréning a mohli si takto oddýchnuť," dodal Graňák.

Exkurzia po Neve príjemne zapôsobila aj na Tomáša Marcinka. "Poukazovali nám celé mesto, videli sme väčšinu veľkých pamiatok. Bolo to celkom zaujímavé. Petrohrad je krásny, mali sme možnosť vidieť ho z inej perspektívy. Myslím, že sme si to všetci užili. Počasie bolo tiež príjemné," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok