Prežila holokaust, v Izraeli ju dobodal palestínsky útočník

TASR
11.5.2016 12:41

Jednou zo zranených pri utorkovom útoku v Jeruzaleme bola aj 86-ročná žena, ktorá prežila holokaust. Potvrdili to izraelské nemocničné zdroje.

Prežila holokaust, v Izraeli ju dobodal palestínsky útočník
SITA/AP

Prechádzali sa po promenáde

Žena, ktorej palestínsky útočník zasadil tri rany do chrbta, bola po útoku hospitalizovaná na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jej stav je stabilizovaný, spresnila hovorkyňa jeruzalemskej nemocnice.

Zranená žena žije v domove dôchodcov, ktorý spravuje židovská agentúra starajúca sa o židovských imigrantov.

Bola jednou z pätice žien vo veku 70-80 rokov, na ktoré v utorok počas ich rannej prechádzky po jeruzalemskej promenáde zaútočili odzadu dvaja mladí Palestínčania vyzbrojení nožmi. Zranenia utrpela aj ďalšia, 82-ročná žena, ktorá je tiež hospitalizovaná.

Vlna útokov nožom

Polícia okamžite spustila pátranie po útočníkoch, pričom zadržala dvoch podozrivých. Neskôr ich však prepustila na slobodu, keďže sa ukázalo, že s činom nemajú nič spoločné.

Vlna útokov, keď Palestínčania nožmi útočia na izraelských civilistov i vojakov, trvá od vlaňajšieho októbra. Palestínčania takto protestujú proti trvajúcej okupácii Predjordánska a východného Jeruzalema, ako aj proti porušovaniu dohodnutého režimu na posvätných miestach na jeruzalemskej Chrámovej hore. Toto obvinenie voči sebe však Izrael rozhodne odmieta.

Počas už osem mesiacov trvajúcej vlny palestínskych násilností bolo zabitých 29 Izraelčanov a dvaja Američania. Súčasne zahynulo asi 200 Palestínčanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok