Čepelová po prehre s Abandovou: Škoda koncovky

TASR
17.4.2016 14:57

Slovenské tenistky vedú v barážovom stretnutí o účasť v I1. svetovej skupiny Pohára federácie nad Kanadou už iba 2:1. O prvý bod pre kanadské farby sa postarala Francoise Abandová, ktorá na antuke v bratislavskom NTC zdolala Janu Čepelovú 7:5, 6:2.

Čepelová po prehre s Abandovou: Škoda koncovky
SITA/Martin Medňanský

Riskantná hra

Odchovankyňa košického tenisu nahradila v úvodnej nedeľňajšej dvojhre pôvodne nominovanú slovenskú jednotku Annu Karolínu Schmiedlovú. V záverečnom singli sa mali predstaviť dvojky oboch tímov Dominika Cibulková a Alexandra Wozniaková.

Čepelovej vyšiel úvod zápasu s Abandovou a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:1. Kanaďanka však vyrovnala na 3:3 a v koncovke setu slávila úspech vďaka riskantnej hre s množstvom víťazných úderov.

Na začiatku druhého dejstva úplne ovládla centrálny dvorec v Aegon aréne, po dvoch brejkoch odskočila Čepelovej na 4:0 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila pri podaní Slovenky hneď prvý mečbal a vykresala pre kanadské družstvo iskierku nádeje na zvrat.

Trápila sa na podaní

Čepelová bola po prehre sklamaná. "Začiatok zápasu mi vyšiel veľmi dobre. Súperka sa však postupne do toho dostala, bola rozohratá zo soboty. Škoda koncovky prvého setu. Keby som to dotiahla do tajbrejku, stretnutie sa mohlo vyvíjať úplne ináč. V druhom dejstve to už išlo veľmi rýchlo, prehrávala som 0:4 a už som duel nedokášala otočiť. Abandovej tam všetko padalo, ja som sa naopak trápila na podaní," povedala Čepelová v prvej reakcii pre RTVS.

Vo fedcupovej histórii ide o tretí vzájomný súboj oboch krajín, stav je nerozhodný 1:1. Slovenky majú Kanaďankám čo odplácať. V apríli 2014 totiž prehrali na harde v Quebecu 1:3 a vypadli zo svetovej skupiny. Začiatkom februára podľahli doma Austrálii 2:3 a rovnako ako vlani musia bojovať o zotrvanie v druhej najlepšej osmičke.

Kanaďanky pricestovali do Bratislavy bez svojej líderky Eugenie Bouchardovej, ktorá utrpela minulý týždeň na turnaji v americkom Charlestone zranenie brušného svalu.

baráž o účasť v II. svetovej skupiny Pohára federácie:
Slovensko - Kanada 2:1
Dominika Cibulková - Francoise Abandová 4:6, 6:3, 6:1
Anna Karolína Schmiedlová - Aleksandra Wozniaková 6:4, 4:6, 6:4
Jana Čepelová - Abandová 5:7, 2:6

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok