Naše tenistky zvládli svoje zápasy, Slovenky vedú 2:0 nad Kanadou

TASR
16.4.2016 14:26

Slovenské tenisové reprezentantky vedú nad súperkami z Kanady 2:0 po prvom hracom dni.. O prvý bod sa postarala Dominika Cibulková, ktorá vyhrala úvodný zápas v troch setoch. Druhý pridala Anna Karolína Schmiedlová tiež v troch setoch.

Naše tenistky zvládli svoje zápasy, Slovenky vedú 2:0 nad Kanadou
SITA/Martin Medňanský

Slovenské tenistky vedú po prvom dni barážového stretnutia o účasť v I1. svetovej skupiny Pohára federácie nad Kanadou 2:0. O druhý bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžila slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá zdolala kanadskú dvojku Aleksandru Wozniakovú za 2:47 h 6:4, 4:6, 6:4. V úvodnom singli si Dominika Cibulková poradila s Francoise Abandovou za dve hodiny 4:6, 6:3, 6:1.

Schmiedlová môže v nedeľu spečatiť triumf Sloveniek, o 13.00 nastúpi v dueli jednotiek proti Abandovej. Proti skúsenej Wozniakovej začala nervózne a po strate podania v druhom geme prehrávala 0:2, následne však získala tri gemy v rade a v koncovke setu slávila úspech. Aj na začiatku druhého setu viedla Wozniaková 2:0. Slovenka síce rýchlo otočila na 3:2, no výhodu brejku neudržala a záver setu patril Wozniakovej. V treťom dejstve sa Schmiedlová po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1. Wozniaková síce vyrovnala na 4:4, no v deviatom geme stratila servis a Slovenka už šancu získať druhý bod z rúk nepustila, hoci čelila dvm brejkbalom.

Vo fedcupovej histórii ide o tretí vzájomný súboj oboch krajín, stav je nerozhodný 1:1. Slovenky majú Kanaďankám čo odplácať. V apríli 2014 totiž prehrali na harde v Quebecu 1:3 a vypadli zo svetovej skupiny. Začiatkom februára podľahli doma Austrálii 2:3 a rovnako ako vlani musia bojovať o zotrvanie v druhej najlepšej osmičke. Kanaďanky pricestovali do Bratislavy bez svojej líderky Eugenie Bouchardovej, ktorá utrpela minulý týždeň na turnaji v americkom Charlestone zranenie brušného svalu.

Baráž o účasť v II. svetovej skupiny Pohára federácie:
Slovensko - Kanada 2:0 po prvom dni
Dominika Cibulková - Francoise Abandová 4:6, 6:3, 6:1
Anna Karolína Schmiedlová - Aleksandra Wozniaková 6:4, 4:6, 6:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok