Po týždňoch hľadania našli telo ekonóma Filka, spoznal ho kamarát

TA3 SITA TASR
13.4.2016 12:15

Čierna predtucha najbližších príbuzných, verejnosti, ale aj záchranárov sa napokon definitívne potvrdila. Uznávaný ekonóm Martin Filko je mŕtvy. Záchranári našli jeho telo v obci Dobrohošť, neďaleko Gabčíkova. Zosnulého identifikoval jeho priateľ, ktorý s ním v osudný deň splavoval Dunaj.

Nezvestný od konca marca

Mŕtve telo, ktoré sa našlo v Dunaji pri obci Dobrohošť v okrese Dunajská Streda, patrí nezvestnému ekonómovi Martinovi Filkovi, potvrdila Martina Kredatusová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Šéf Inštitútu finančnej politiky a hlavný ekonóm ministerstva financií bol nezvestný od 28. marca, kedy sa v Bratislave na rieke prevrátil s kamarátom v kanoe. Telo našlipríslušníci záchranných zložiek.

financie-01_0a000002-1424-ed80.jpg

Radil Kažimírovi aj Radičovej

Tridsaťpäťročný Martin Filko nastúpil na čelo IFP v máji 2012. Mal vyštudované viaceré vysoké školy doma aj v zahraničí. Okrem iného radil ministrom financií Petrovi Kažimírovi i Jánovi Počiatkovi. Taktiež si jeho rady vypočuli minister školstva Eugen Jurzyca a minister zdravotníctva Ivan Uhliarik. Pôsobil aj ako poradca premiérky Ivety Radičovej.

Známa je jeho reforma cenotvorby liekov, ktorá priniesla výrazné úspory v nákladoch za lieky. Pár dní po voľbách predstavil spolu s Ľudovítom Ódorom a Štefanom Kiššom manifest Najlepší z možných svetov, v ktorom hovoria o koncepte hodnoty za peniaze vo verejnom sektore.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok