V Dunaji našli telo utopeného muža, podľa polície nejde o Filka

TA3 TASR
31.3.2016 14:04

Záchranári našli v Dunaji neďaleko Šamorína telo utopeného muža. Informáciu, podľa ktorej by mohlo ísť o kľúčového muža slovenskej ekonomiky, nezvestného šéfa Inštitútu finančnej politiky Martina Filka, však polícia po identifikácii poprela.

Telo, ktoré našli v Dunaji, nepatrí ekonómovi Filkovi. Uviedli to strážcovia zákona pre TA3 po tom, ako ho neidentifikovali jeho príbuzní. Polícajti sa nevyjadrili, komu má patriť. Ako uviedli, telo bolo v "celkom dobrom stave", to, o koho išlo, je však vraj predmetom vyšetrovania.

"Vieme však v súčasnosti povedať, že vek tejto osoby sa odhaduje na 40 až 50 rokov. V súvislosti s prevráteným kajakom pátranie po nezvestnom mužovi naďalej pokračuje," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Filka hľadajú už tri dni. Dvojkajak s dvomi mužmi sa prevrátil v pondelok pri bratislavskom Vlčom Hrdle. Jednému z mužov sa podarilo vlastnými silami dostať na breh. Filko to šťastie nemal a odvtedy je nezvestný. Na mieste nešťastia zasahovali hasiči s člnovou technikou, potápačská skupina a policajti. Prečo sa kajak prevrhol, zisťuje polícia.

Tridsaťpäťročný Martin Filko bol v druhej vláde Roberta Fica hlavným ekonómom ministerstva financií a riaditeľom Inštitútu finančnej politiky. V rokoch 2008 – 2010 bol poradcom ministra financií Jána Počiatka. Tiež bol poradcom Ivety Radičovej, keď bola predsedníčkou vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok