Conte povedie Chelsea, najprv ho však čakajú ME

TASR
4.4.2016 16:20

Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Antonio Conte po skončení EURO 2016 zasadne na lavičku FC Chelsea. S vedením londýnskeho klubu podpísal trojročný kontrakt. Funkcie kouča "The Blues" sa ujme v júli. Informovala o tom agentúra AP.

Čelí vyšetrovaniu z korupcie

Pre Conteho to bude prvé trénerské pôsobenie v anglickej Premier League. Bývalého kouča Juventusu Turín čaká neľahká úloha priviesť Chelsea na bývalé pozície.

Obhajca titulu mal katastrofálny štart do sezóny 2015/2016, čo v decembri vyústilo do odvolania Joseho Mourinha. Jeho nástupca Guus Hiddink je momentálne s tímom na 10. priečke tabuľky.

Conte sa stal desiatym trénerom za éry Romana Abramoviča, ktorý je v pozícii majiteľa klubu 13 rokov. Ruský oligarcha stavil na Taliana aj napriek tomu, že Conte v rodnej krajine čelí vyšetrovaniu z korupcie a ovplyvňovania zápasov.

32_0a000002-0e11-752e.jpg

Stamford Bridge

"Teraz je už všetko jasné, môžeme ukončiť špekulácie. Naďalej sa budem sústrediť na prácu pri talianskom národnom tíme a o Chelsea budem rozprávať až po skončení európskeho šampionátu," vyhlásil 46-ročný Conte. Ak by Taliansko pod jeho vedením postúpilo na EURO do finále, na prípravu s Chelsea by mal pred začiatkom novej sezóny Premier League iba niečo viac ako mesiac.

"Antonio Conte má bohatý zoznam úspechov ako hráč i ako tréner. Tešíme sa, že ho čoskoro privítame na Stamford Bridge. Zároveň sme presvedčení, že tu nájde všetko potrebné na to, aby úspechy dosiahol aj u nás," povedal člen predstavenstva FC Chelsea Bruce Buck.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok