Wambachová šoférovala opitá, známu futbalistku zadržala polícia

TA3 SITA
4.4.2016 11:32

Dvojnásobná olympijská víťazka a ešte stále úradujúca majsterka sveta vo futbale Abby Wambachová šoférovala pod vplyvom alkoholu. Tridsaťpäťročná Američanka na futbalovom dôchodku neprešla skúškou triezvosti v noci zo soboty na nedeľu blízko svojho domu v Portlande a hliadka ju zadržala.

Alkohol potvrdil aj dychový test na policajnej stanici. Wambachovú prepustili v nedeľu ráno. Podľa polície sa správala slušne a spolupracovala.

Wambachová oznámila ukončenie kariéry v októbri minulého roka po sezóne, v ktorej so ženským družstvom USA získala na šampionáte v Kanade titul majsteriek sveta. Posledný zápas odohrala v decembri proti Číne, v národnom tíme nastrieľala za 15 rokov úctyhodných 184 gólov. Bola súčasťou zlatých olympijských tímov v Aténach 2004 a Londýne 2012. Z majstrovstiev sveta má v zbierke aj dva bronzy a jedno striebro. Získala Zlatú loptu FIFA pre najlepšiu futbalistku roka 2012.

Podľa vyjadrenia na sociálnej sieti sa autom vracala z večere u priateľov. "Tí, čo ma poznajú, vedia, že som k sebe bola vždy prísna. Sklamala som seba aj okolie. Za svoje činy preberám plnú zodpovednosť. Celé je to moja vina. Urobím všetko, čo sa bude dať, aby sa takáto strašná chyba viac nezopakovala. Ospravedlňujem sa svojej rodine, priateľom, fanúšikom a všetkým, ktorí hľadajú lepšie vzory," kajala sa rodáčka z Rochesteru, ktorá sa angažovala aj v kampani Hillary Clintonovej pred voľbami prezidenta USA a aktívne vystupuje v boji za rodovú rovnosť.

Last night I was arrested for DUII in Portland after dinner at a friend's house. Those that know me, know that I have...

Posted by Abby Wambach on 3. apríl 2016

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok