Sagan ovládol belgickú klasiku a premiérovo triumfoval v dúhovom drese

TASR
27.3.2016 18:01

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral belgickú klasiku Gent - Wevelgem s dĺžkou 243 km. Pre úradujúceho majstra sveta to bolo premiérové víťazstvo v tomto roku, v piatok na E3 Harelbeke skončil druhý.

Rozhodlo stúpanie

Sagan v záverečnom špurte štvorice jazdcov zdolal Rusa Vjačeslava Kuznecova i Švajčiara Fabiana Cancellaru. Štvrtý skončil Belgičan Sep Vanmarcke. Sagan dosiahol na Gent - Wevelgem druhý triumf v kariére, predtým tieto preteky vyhral v roku 2013.

O výsledku rozhodlo posledné stúpanie po kockách na Kemmelberg. Na jeho vrchole bol necelých 40 km pred cieľom ako prvý Kuznecov, nasledovaný Belgičanom Stijnom Vandenberghom. Za nimi sa dostali do úniku Sagan spoločne s Cancellarom a Vanmarckem.

Úspešne zaútočil

Trojica krátko po zjazde z Kemmelbergu dostihla Kuznecova, Vandenbergh zaostal a neskôr ho pohltil pelotón. Vedúce kvarteto postupne svoj náskok zvyšovalo, 20 km pred záverom zaostával pelotón o 35 sekúnd. Hlavný balík naďalej zdržovali pomalší jazdci, vpredu sa snažila pracovať najmä stajňa Etixx-QuickStep, ale neúspešne.

Dvanásť kilometrov pred cieľom mala štvorica Sagan, Cancellara, Vanmarcke, Kuznecov náskok 44 sekúnd a bolo jasné, že víťaz bude jeden z nich. V cieľovej rovinke ako prvý nastúpil Kuznecov, ale Sagan si počkal na správny okamih a úspešne zaútočil.

"Som veľmi šťastný, že som konečne vyhral preteky v dúhovom drese," citoval portál cyclingnews.com Slováka z tímu Tinkoff.

Gent - Wevelgem (243) - poradie:
1. Peter SAGAN (SR/Tinkoff), 2. Sep Vanmarcke (Belg./Lotto-Jumbo), 3. Vjačeslav Kuznecov (Rus./Kaťuša), 4. Fabian Cancellara (Švajč./Trek-Segafredo), 5. Arnaud Demare (Fr./FDJ), 6. Fernando Gaviria (Kol./Etixx-QuickStep), 7. Jurgen Roelandts (Belg./Lotto-Soudal), 8. Jacopo Guarnieri (Tal./Kaťuša), 9. Greg Van Avermaet (Belg./BMC Racing), 10. Michael Morkov (Dán./Kaťuša)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok