Preteky Miláno - San Remo pre Demareho, Sagana zablokoval spadnutý súper

TASR TA3
19.3.2016 18:23

Francúzsky cyklista Arnaud Demare triumfoval v prvej veľkej jarnej klasike Miláno - San Remo. Jazdec stajne FDJ sa presadil v hromadnom špurte a 300 km dlhú trať zvládol za 6:54:45 hodín.

Na druhej priečke sa umiestnil Ben Swift z Veľkej Británie a tretí skončil Belgičan Jürgen Roelandts. Jediný slovenský zástupca v pelotóne Peter Sagan mal dobre rozbehnuté preteky, no do špurtu sa nedostal, keďže tesne pred ním spadol jeden zo súperov a zablokoval ho.

Organizátori museli počas pretekov pozmeniť plánovanú trasu, keďže na nej prišlo k zosuvom pôdy. Trať tak museli odkloniť na diaľnicu a natiahla sa o pár kilometrov na okrúhlych 300. O víťazovi sa rozhodovalo už tradične až na záverečných päťdesiatich kilometroch, na ktorých čakali na pelotón aj dva kopce Cipressa a Poggio.

výsledky Miláno - San Remo:
1. Arnaud Demare (Fr./FDJ) 6:54:45 h, 2. Ben Swift (V.Brit./Sky), 3. Jürgen Roelandts (Belg./Lotto Soudal), 4. Nacer Bouhanni (Fr./Cofidis), 5. Greg Van Avermaet (Belg./BMC), 6. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša), 7. Heinrich Haussler (Aus./IAM Cycling), 8. Filippo Pozzato (Tal./Southeast - Venezuela), 9. Sonny Colbrelli (Tal./Bardiani CSF), 10. Matteo Trentin (Tal./Etixx - Quick-Step)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok