Člena ochranky belgických jadrových elektrární niekto zastrelil, úrady to tajili

ČTK
26.3.2016 12:05

V belgickom meste Charleroi bol zastrelený člen bezpečnostnej služby pôsobiaci v belgických jadrových prevádzkach; vrah či vrahovia mu ukradli jeho služobnú kartu. Uviedol to web belgického denníka La Derniere Heure.

Člena ochranky belgických jadrových elektrární niekto zastrelil, úrady to tajili
TASR/AP

Stalo sa tak krátko po atentátoch v Bruseli a podľa denníka to vyvolalo obavy bezpečnostných zložiek, podľa ktorých jadrové elektrárne patria v Belgicku k možným cieľom teroristov. Vražda, o ktorej úrady neinformovali verejnosť, sa stala vo štvrtok večer.

Služobná karta bola rýchlo deaktivovaná a hľadá sa odpoveď na otázku, či bola motívom zločinu. Podľa zdrojov denníka je táto možnosť tak pravdepodobná, že by justičné orgány boli radšej, keby sa tento znepokojujúce incident nedostal na verejnosť.

Inquiétant !

Posted by DH.be on 25. marec 2016

Policajný hovorca agentúre Reuters povedal, že prípad nebude komentovať s ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie. Denník La Dernière Heure už pred tým napísal, že bratia Khalid a Brahim El Bakraouiovi, ktorí sa odpálili na bruselskom letisku a v bruselskom metre, sledovali riaditeľa belgického strediska pre výskum jadrovej energetiky.

Nakrúcali ho skrytou kamerou krátko po vlaňajších novembrových teroristických atentátoch v Paríži. Hodiny trvajúce zábery, na ktorých je zachytený prierez riaditeľovým dňom, našli policajti pri jednej z razií. Atentáty v Bruseli pripravili o život 31 ľudí a stovky osôb utrpeli zranenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok