Poslankyňa na vozíčku parlament zvláda, Šimkovičovej prekážal vzduch

TA3 SITA
23.3.2016 13:51

Novozvolení poslanci sa počas ustanovujúcej schôdze podelili s prvými dojmami z Národnej rady.

Poslankyňa na vozíčku parlament zvláda, Šimkovičovej prekážal vzduch
SITA TASR

Remišová prišla na bicykli

Novozvolená poslankyňa Národnej rady Silvia Petruchová, ktorá je na vozíčku, sa počas ustanovujúcej schôdze v parlamente so žiadnym väčším problémom nestretla. Ako povedala poslankyňa Silvia Petruchová novinárom, „nejaký väčší problém som nemala, až na presuny a zmanažovanie si času či koordináciu s asistentom, ktorého mi robí môj otec“.

Podľa Veroniky Remišovej zo strany OĽaNO - NOVA chceli takýto parlament ľudia, a tak ho rešpektuje a bude podľa toho aj pristupovať ku svojim kolegom, ktorí okolo nej sedia. „Strach však nemám, no prekvapilo ma, že niektorí sa cítia ohrození, keď si musia so sebou priniesť zbraň,“ povedala s tým, že ona sa cíti v parlamente bezpečne. Do národnej rady prišla na bicykli, pričom autom chodiť neplánuje. „Budem rada, keď sa pripoja aj iní poslanci,“ doplnila.

V sále bolo dusno

Poslankyňa za stranu Sme rodina – Boris Kollár Martina Šimkovičová vníma situáciu zatiaľ bezproblémovo. „Zatiaľ sme len na začiatku, no v sále bolo veľmi dusno, čo sa vzduchu týka,“ povedala. Na otázku, aké dusno očakáva v parlamente aj naďalej, uviedla, že „vzhľadom na zloženie vlády to bude pestré, asi sa máme na čo tešiť“.

Šimkovičová bude podpredsedníčkou výboru Národnej rady pre ľudské práva a národnostné menšiny. Zatiaľ však nemá jasno v tom, čomu konkrétne sa bude v tomto výbore venovať. „Musím sa tomu začať podrobnejšie venovať, určite je čomu,“ poznamenala.

Poslanci zložili sľub

Dosluhujúci predseda parlamentu Peter Pellegrini otvoril ustanovujúcu schôdzu parlamentu v siedmom volebnom období. Novozvolení poslanci na schôdzi zložili sľub, prvým bol Peter Pellegrini. Sľub poslanci skladali do rúk dosluhujúcej podpredsedníčky Národnej rady Jany Laššákovej.

Sľub, ktorý spoza rečníckeho pultu prečítala Laššáková, znie: "Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok