Turci obvinili Kurdov z útoku v Ankare, zatkli prvých podozrivých

TA3 TASR
14.3.2016 22:33

Turecká polícia zatkla už 11 osôb v súvislosti s bombovým útokom v Ankare, ktorý si vyžiadal najmenej 37 obetí na životoch a 125 zranených. Informoval o tom turecký premiér Ahmet Davutoglu.

Davutoglu zároveň naznačil, že za útok by mohla byť zodpovedná zakázaná militantná skupina Strana kurdských pracujúcich, ktorú označil termínom "separatistická teroristická organizácia". Dodal, že turecké úrady pokračujú s testami DNA, na základe ktorých bude možné zistiť totožnosť dvoch údajných páchateľov bombového útoku.

Nemenovaní príslušníci tureckých bezpečnostných síl už skôr uviedli, že jedným z dvoch údajných páchateľov útoku bola príslušníčka zakázanej militantnej skupiny Strana kurdských pracujúcich pochádzajúca z mesta Kars na severovýchode Turecka. Napojenie na PKK sa údajne preukázalo aj v prípade druhého útočníka.

K najnovšiemu výbuchu v Ankare, ktorý otriasol rušným dopravným uzlom blízko budov ministerstiev spravodlivosti a vnútra, sa zatiaľ nikto neprihlásil. Turecké vojenské letectvo po najnovšom výbuchu v Ankare zaútočilo na kurdských povstalcov v severnom Iraku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok