Militanti zaútočili na dovolenkový rezort v Afrike, strieľali do turistov na pláži

TA3 TASR ČTK
13.3.2016 21:00

Teroristi vyzbrojení automatickými puškami zaútočili na tri hotely v prímorskom letovisku Grand-Bassam v západoafrickom štáte Pobrežie Slonoviny.

Zahynulo 14 civilistov a dvaja vojaci, oznámil tamojší prezident Alassane Dramane Ouattara. Bezpečnostné sily zabili šesť útočníkov, dodal. Podľa ministra vnútra Pobrežia Slonoviny pátrajú vojaci po prípadných ďalších ozbrojencoch.

K útoku sa podľa stanice France 24 prihlásili islamskí radikáli z organizácie al-Kájda. Francúzske úrady zatiaľ potvrdili, že medzi mŕtvymi je jeden francúzsky občan. Francúzsky prezident François Hollande útok odsúdil ako "zbabelý". Predchádzajúca bilancia udávala, že pri útoku zahynuli štyria Európania.

Strelecký útok sa začal v jednom z hotelov Etoile du Sud a rozšíril sa do ďalších objektov. Ozbrojenci strieľali do turistov a ľudí na pláži. Zábery a fotografie z miesta nešťastia zachytávajú ľudí utekať v panike preč od hotela a to, ako po útoku ostalo na zemi ležať množstvo zranených alebo mŕtvych.

 

Domácimi i turistami vyhľadávaná dovolenková destinácia Grand Bassam, ktorá sa nachádza v rovnomennej obci, leží približne 40 kilometrov východne od obchodnej metropoly Abidžan. Útok sa stal iba takmer dva mesiace od útoku islamistických bojovníkov na hotel a kaviareň v metropole susedného štátu Burkina Faso Ouagadougou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok