Východ USA schladila snehová búrka, západ bojuje s extrémnymi horúčavami

TA3
16.2.2016 10:44

Východné pobrežie Spojených štátov zápasí s rozsiahlou snehovou búrkou, zrušili stovky letov. Teploty v New Yorku klesli počas uplynulých dní na 30 stupňov pod nulu. V centre Los Angeles naopak namerali 31,5 stupňa Celzia, čo je o pol stupňa viac, než bol doterajší rekord z roku 1977.

Vo Washingtone napadlo 10 centimetrov nového snehu. Na podobnú snehovú nádielku by sa mal pripraviť aj New York. Meteorológovia ale varujú, že so stúpajúcimi teplotami sa padajúci sneh môže zmeniť na mrznúci dážď. Ten môže ešte viac skomplikovať situáciu na cestách.

S rozmarmi počasia sa v týchto dňoch musí vysporiadať aj Kalifornia. V centre Los Angeles namerali 31,5 stupňa Celzia, čo je o pol stupňa viac, než bol doterajší rekord z roku 1977. V Santa Ane v okrese Orange bolo 34,5 stupňa Celzia - rekord z roku 1977 je 31,5 stupňa - a v San Franciscu 25 stupňov Celzia, čo je o jeden stupeň viac, než tam mali v roku 1930.

Podľa predpovedí budú horúčavy pokračovať, až kým do oblasti neprenikne systém nízkeho tlaku, ktorý prinesie mierne ochladenie a možnosť dažďa. Na juhu Kalifornie však budú celý tento týždeň pokračovať horúčavy.

Na juhu Spojených štátov zase vyčíňali tornáda, ktoré vyvracali stromy a zničili niekoľko desiatok domov. Silný dážď a krúpy zasiahli južné štáty Mississippi, Alabamu aj Floridu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok