Sestry sa dohodli so žilinskou nemocnicou, desiatky sa vracajú do práce

TA3 TASR
9.2.2016 09:22

Vedenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline sa individuálne dohodlo na podmienkach pracovnej zmluvy so 40 sestrami. Informovala o tom hovorkyňa FNsP Žilina Viera Jurčiová. Minister zdravotníctva Viliam Čislák to pokladá za dobrú správu pre pacientov aj pre zdravotníckych pracovníkov.

Obnovia plánované operácie

"K dnešnému ránu podpísalo pracovné zmluvy 33 zdravotných sestier. Som rád, že sme sa dohodli. Okrem akútnej zdravotnej starostlivosti, ktorá je zabezpečená, obnovujeme v nemocnici i plánované operácie," uviedol riaditeľ nemocnice Ivan Mačuga s tým, že ide o chirurgiu, neurochirurgiu, detskú ortopédiu, gynekológiu a úrazovú chirurgiu.

Prioritou pre nemocnicu zostáva podpísanie kolektívnej zmluvy. Stretnutie k jej podmienkam je naplánované na štvrtok 11. februára, dodala Jurčiová.

Prioritou je kolektívna zmluva

Čislák vyjadril poďakovanie všetkým sestrám, ktoré neopustili pacientov a v žilinskej nemocnici pracovali v plnom nasadení, čím potvrdili nielen vysoké odborné kvality, ale aj morálny kredit. "Aj to je jasná správa o vzťahu k práci, o vzťahu k pacientom, k poskytovaniu zdravotnej starostlivosti, k záväzkom, ktoré vyplývajú z poslania zdravotníckej profesie. Veľkú dávku profesionality, manažérskej predvídavosti a schopnosti preukázalo aj vedenie v Žiline a Prešove, keď robili maximum pre to, aby pacientom bola aj vo vypätých okamihoch plynule poskytovaná potrebná zdravotná starostlivosť," povedal minister zdravotníctva.

Riaditeľka komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková doplnila, že sestry vo FNsP Žilina prijali po individuálnych oboznámeniach sa s platovými dekrétmi a pracovnými podmienkami jednoznačné rozhodnutie a nastúpili do zamestnania. "Vedenie FNsP sa dohodlo individuálne na podmienkach pracovnej zmluvy so 40 sestrami. K dnešnému ránu podpísalo vo FNsP Žilina pracovné zmluvy 33 sestier," dodala Čižmáriková. "Aktuálnou prioritou pre FNsP je podpísanie kolektívnej zmluvy, pričom stretnutie na túto tému je naplánované v Žiline na štvrtok 11. februára 2016," uzatvorila Čižmáriková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok