Putin neprestáva prekvapovať, blysol sa vtipom na vlastný účet

ČTK
19.1.2016 19:25

Ruský prezident Vladimir Putin predviedol pre mnohých asi prekvapujúcu znalosť žartov, ktoré na účet jeho režimu kolujú na internete a sociálnych sieťach.

Putin neprestáva prekvapovať, blysol sa vtipom na vlastný účet
SITA/AP rodon.cz huru.ru

Z Putinovych slov počas návštevy Treťjakovskej galérie vysvitlo, že šéf štátu dobre vie aj o tom, že jedno z vystavených diel, Dievča s broskyňami, sa na internete stalo predmetom paródií, zosmiešňujúcich zákaz dovozu potravín ako odvetu Kremľa na západné sankcie: srandisti k obrazu dievčaťa sediacej za skoro prázdnym stolom virtuálne primaľovali "plnú verziu" slavnostnej tabule prehýbajúcej sa pod lahôdkami.

obraz_0a000002-8b76-9181.jpg

"Pozrite sa na to, dievča s broskyňami sedí za dlhým novoročným stolom," odporučil Putin pred kamerami ministrovi kultúry, ktorý bol naopak "úplne mimo obraz".

Putin taktiež prerušil výklad sprievodkyne, aby sa blysol vedomosťami o autorovi obrazu, ako aj o uniforme na cárovom portréte.

vtip_0a000002-8b77-6b9a.jpg

Dievča s broskyňami je portrétem Viery Mamontovovej z roku 1887, ktorý maliar Valentin Serov namaľoval v čase, kedy bol hosťom u priemyselného magnáta a mecenáša Savvu Mamontova v jeho letnom sídle. Viera sa neskôr vydala za moskovského šľachtica, porodila tri deti a zomrela na zápal pľúc v 32 rokoch. Jej manžel sa stal obeťou sovietskych represií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok