Putin si po anexii Krymu polepší, získa honosný palác po Janukovyčovi

ČTK
8.1.2016 12:40

Nedobudovanú rezidenciu bývalého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča na Kryme prevedú do vlastníctva kancelárie ruského prezidenta Vladimira Putina. Napísal to ruský spravodajský server FlashCrimea.

Putin si po anexii Krymu polepší, získa honosný palác po Janukovyčovi
flashcrimea.com

Zoštátnený objekt

Pozemky s palácom na krymskom myse Ajja južne od Sevastopole boli vraj formálne vo vlastníctve Janukovyčovho syna Oleksandra.

Po ruskej anexii Krymu v marci 2014 okupačná ruská správa množstvo objektov na polostrove "zoštátnila". Nedostavaná Janukovyčova rezidencia mala podľa FlashCrimea pôvodne pripadnúť mestu Sevastopoľ, ktoré na atraktívnom mieste na južnom cípe Krymu chcelo vybudovať rekreačné stredisko.

"Teraz ale padlo rozhodnutie, že objekt prevedú pod kanceláriu (ruského) prezidenta," napísal server.

Prevod pripustil aj gubernátor

V rozhovore pre agentúru TASS to pripustil sevastopoľský gubernátor Sergej Meňajlo. "Objekt na myse Ajja, ktorý niektoré médiá prekrstili na Janukovyčovu rezidenciu, môže byť predaný ruským úradom. Ďalší jeho osud sa bude riešiť na štátnej úrovni," konštatoval gubernátor.

Server FlashCrimea napísal, že v roku 2007 kúpil pozemok prostredníctvom svojich firiem starší Janukovyčov syn Oleksandr za 6,3 milióna hrivien (vyše 1,1 milióna eur vo vtedajších cenách). Stavba prezidentskej rezidencie ale nebola dokončená.

Podnikateľ Oleksandr Janukovyč, starší z dvoch exprezidentových synov, je na Ukrajine stíhaný pre podozrenie z finančných machinácií a falšovania listín. Zdržiava sa v zahraničí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok