Kaníkovu stranu nevedia premenovať, dôvodom majú byť protivníci

TA3 TASR
10.12.2015 15:51

Ľudovítovi Kaníkovi sa zatiaľ nepodarilo zmeniť názov strany, za ktorú kandiduje do budúcoročných parlamentných volieb.

Kaníkovu stranu nevedia premenovať, dôvodom majú byť protivníci
TASR

Boja sa?

Je na listine strany Prosperita Slovenska. Názov chce zmeniť na Demokratická skupina - spolupráca, dôvera, kompetencia, úspech (DS-SDKÚ). Za tým, že sa proces zmeny naťahuje, vidí svojich protivníkov.

"Niekto sa asi bojí," komentuje Kaník. Tvrdí, že DS-SDKÚ zväčša neobsahuje slová, ktoré tvoria názov SDKÚ-DS (Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana). Kaník chce zmeniť názov strany Prosperita Slovenska čo najskôr, aby to stihol do vytlačenia hlasovacích lístkov pre voľby.


Kaník priznal, že motiváciou vzniku novej strany bol neúspešný pokus o rekonštrukciu vnútorných pomerov SDKÚ-DS a tiež márne snahy o stmelenie rozdrobenej pravice. "Preto, aj keby sa mohlo zdať, že vytvorením novej strany prispievame k drobeniu, našou zásadou, ktorú budeme presadzovať, je potreba spolupráce a integrácie," uviedol Kaník.

Na čele Kaník, Greššo a Šagát

Na kandidátke strany je 34 mien. Lídrom je Kaník. Druhé miesto obsadil riaditeľ nitrianskeho Divadla Andreja Bagara Ján Greššo, tretie bývalý minister zdravotníctva Tibor Šagát. V súvislosti s financovaním kampane Kaník vyhlásil, že strana nemá v súčasnosti žiadne peniaze a žiadnu volebnú kampaň, ani silných mužov, spoločnosti či pôžičky v pozadí. Spôsob, akým ide jeho nová strana do volieb, sám označil za "mission impossible".

SDKÚ-DS Pavla Freša prirovnáva Kaníkovu aktivitu k spôsobom Nory Mojsejovej. "Kaník klesol na jej úroveň, rovnako ako ona sa snaží priživiť na značke strany, s ktorou nemá nič spoločné," napísali z tlačovej služby SDKÚ-DS. Kaníkovi ide podľa "frešovcov" iba o poškodenie SDKÚ-DS a znechutenie jej voličov a členov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok