Strelci z Kalifornie mali doma bomby aj tisícky nábojov

TA3 SITA
3.12.2015 21:26

Strelci, ktorí v stredu útočili v kalifornskom meste San Bernardíno mali doma 12 bômb a tri tisícky nábojov. V budove, kde útočníci zastrelili 14 ľudí, zanechali ďalšie tri bomby, ktoré nevybuchli. Na tlačovej konferencii o tom informoval veliteľ miestnej polície.

Syed Rizwan Farook, označovaný za aktéra stredajšej smrtiacej streľby v kalifornskom San Bernardine, bol "zjavne zradikalizovaný" a v kontakte s osobami vyšetrovanými americkým Federálnym vyšetrovacím úradom (FBI) pre medzinárodný terorizmus. S odvolaním sa na nemenované policajné zdroje o tom informovala spravodajská televízia CNN.

Očividná radikalizácia Farooka, ktorý je spoločne s manželkou Tashfeen Malikovou podozrivý zo spáchania stredajšej masakry v San Bernardine, podľa zdrojov CNN mohla mať vplyv na jeho konanie, zatiaľ čo za ďalší možný motív označujú "krivdy na pracovisku". Z dostupných informácií totiž vyplýva, že manželia moslimského vierovyznania spustili paľbu na hostí predvianočného večierka v miestnom zariadení sociálnych služieb, kde Farook pracoval.

Farook a Maliková sa na osudnom večierku predtým sami zúčastnili, predčasne však odišli za "napätých okolností". Následná streľba si podľa aktuálnych údajov agentúry AP vyžiadala 14 mŕtvych a 21 zranených. Farooka i Malikovú po úteku z miesta činu zastrelili policajti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok