V Sarajeve zastrelili dvoch vojakov, traja sú zranení

TASR TA3
19.11.2015 08:00

Dvaja príslušníci ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny zahynuli v stredu neskoro večer v bosnianskej metropole Sarajevo, keď na nich v stávkovej kancelárii neďaleko kasární v okrajovej štvrti mesta spustil paľbu neznámy útočník. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Neznámy útočník strieľal z automatickej zbrane, pričom usmrtil dvoch príslušníkov bosnianskych ozbrojených síl," uviedol hovorca polície v Sarajeve Irfan Nefič. Podľa Nefiča páchateľ počas úteku z miesta činu strieľal aj na autobus mestskej hromadnej dopravy, pričom úlomky skla zranili vodiča a dvoch cestujúcich.

Očití svedkovia incidentu uviedli, že strelec bol pravdepodobne príslušníkom ultrakonzervatívneho hnutia bosnianskych salafistov, čo však policajný hovorca nemohol potvrdiť.

Podľa šéfa polície v Sarajeve Dragana Lukača je zatiaľ predčasné hovoriť o tom, či išlo o teroristický čin alebo jednoducho o vraždu. "Mali by sme počkať na závery vyšetrovania," dodal Lukač. Salafizmus je radikálna odnož sunnitskej verzie islamu, ktorá volá po návrate k pôvodnému učeniu podľa Koránu a tzv. sunny, čiže zvykového práva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok