Nemecká polícia evakuovala štadión v Hannoveri, dôvodom mal byť podozrivý kufrík

TASR TA3
17.11.2015 20:36

Prípravný zápas medzi futbalistami Nemecka a Holandska sa napokon neuskutoční. Niečo vyše hodiny pred oficiálnym výkopom o tom rozhodla nemecká polícia, ktorá musela evakuovať divákov zo štadióna. Agentúra DPA informovala o zrušení stretnutia z bezpečnostných dôvodov.

Obavy z atentátu

"Dostali sme konkrétne varovania, že niekto na štadióne chcel odpáliť výbušniny," povedal šéf hannoverskej polície Volker Kluwe. Prvé problémy sa v Hannoveri vyskytli už dve a pol hodiny pred výkopom, keď nemohli na štadión vstúpiť ani novinári, ani fanúšikovia.

Policajná hovorkyňa informovala, že jednotky našli v jeho priestoroch podozrivý kufor a z hľadiska bezpečnosti uzavreli celý objekt. Neskôr fanúšikovia voľne vstúpili na štadión a približne 90 minút pred začiatkom stretnutia ho
naplnili. Náhle ho však museli opäť opustiť.

Prosím ostaňte pokojní!

V uliciach v okolí HDI arény Nemci posilnili policajné hliadky o členov armády so samopalmi. Na stretnutí Nemecko - Holandsko sa mala zúčastniť aj nemecká kancelárka Angela Merkelová spoločne s ďalšími politickými predstaviteľmi štátu.

"Dámy a páni, milí futbaloví priatelia. Mrzí ma to, ale dnešný zápas je zrušený. Prosím ostaňte pokojní! Neexistuje žiadne bezprostredné nebezpečenstvo alebo čokoľvek iné," znel policajný oznam z reproduktorov štadióna.

Posilnili policajné hliadky o členov armády

Nemecký tím bol na ceste na štadión, keď sa dozvedel o zrušení zápasu a teraz je na neznámom a bezpečnom mieste. Uviedol to hovorca Nemeckého futbalového zväzu Jens Grittner. "Zatiaľ nemôžeme povedať nič viac," dodal.

V Európe je v súčasnosti výrazne zvýšená teroristická hrozba, čo majú za následok piatkové koordinované útoky v Paríži, ku ktorým sa prihlásil Islamský štát. Tie si vyžiadali až 129 ľudských životov.

Vo francúzskej metropole bola v ohrození aj nemecká futbalová reprezentácia, ktorá práve v čase útokov hrala na Stade de France proti domácemu výberu. Na štadión sa pokúsil preniknúť jeden z atentátnikov, no po neumožnenom vstupe zo strany usporiadateľa sa odpálil. V okolí areálu nasledovalo ešte niekoľko výbuchov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok