Zápas Belgicko - Španielsko zrušili, zavážil strach z terorizmu

TA3 TASR
17.11.2015 12:26

Belgická futbalová asociácia zrušila prípravný zápas medzi domácou reprezentáciou a Španielskom, ktorý sa mal hrať v utorok o 20.45 h na Štadióne kráľa Baudouina v Bruseli. Dôvodom sú obavy o bezpečnosť hráčov a fanúšikov po piatkových teroristických útokoch v Paríži, pri ktorých zomrelo 129 ľudí. Podľa vyšetrovateľov pôvodcovia atentátov pochádzali práve z Bruselu.

Belgická asociácia zareagovala na krok vlády, ktorá v pondelok zvýšila stupeň ohrozenia na číslo tri (zo štyroch), čo znamená vážnu hrozbu. Po konzultáciách so španielskou stranou rozhodla, že sa zápas neuskutoční. "Vzhľadom na výnimočné okolnosti nemôžeme riskovať akékoľvek ohrozenie hráčov či fanúšikov," uviedla asociácia a dodala, že hlboko ľutuje neskoré rozhodnutie o zrušení duelu a chápe sklamanie mnohých fanúšikov. Na zápas malo prísť približne 50-tisíc divákov.

Teroristi zaútočili v piatok v Paríži okrem iného aj v tesnej blízkosti Stade de France, kde sa v tej chvíli hral prípravný zápas Francúzska s Nemeckom (2:0). Podľa doterajších zistení chceli s výbušným systémom pravdepodobne preniknúť aj do hľadiska, čo sa im nepodarilo a odpálili sa pri vchodoch do štadióna. Podľa vyšetrovateľov pochádzali niektorí z útočníkov práve z Belgicka a hlavou atentátov mal byť Salah Abdeslam, po ktorom v súčasnosti pátra celá Európa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok