Karel Gott poslal fanúšikom odkaz. Verí, že sa uvidia v lepších časoch

TASR Facebook.com/gottkarel
4.11.2015 19:02

Vážne chorý spevák Karel Gott sa prostredníctvom Facebooku poďakoval priaznivcom, priateľom a kamarátom z branže za priania skorého uzdravenia.

Karel Gott poslal fanúšikom odkaz. Verí, že sa uvidia v lepších časoch
SITA/Tomáš Benedikovič

Diagnostikovali mu rakovinu

"Dodáva mi to skutočne veľkú silu, odvahu s tým bojovať pri celkom náročnej liečbe. Dúfam, že sa čoskoro zasa všetci uvidíme v lepších časoch," odkázal mnohonásobný Zlatý slávik v krátkom vyhlásení. Audionahrávku, na ktorej spevák hovorí pomaly a zadýchane, napriek tomu však pevným hlasom, zverejnil jeho tím na spomínanej sociálnej sieti.

U Karla Gotta, ktorý sa v minulom týždni podrobil sérii kardiologických vyšetrení a po vylúčení problémov so srdcom operácii náhlej brušnej príhody v pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny, lekári diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlín - tzv. Non-Hodgkinov lymfóm.

Verejnosť o tom informovali priebežne spevákova hovorkyňa Aneta Stolzová, ako aj manželka Ivana Gottová, ktorú o to požiadal samotný pacient.

Zde vám manžel posílá audio pozdrav:

Posted by Karel Gott on 4. november 2015

Ochorenie postihuje celý organizmus

Karel Gott je v rukách špecialistov z kliniky hematológie Všeobecnej fakultnej nemocnice v Prahe pod vedením jej prednostu Mareka Trněného.

Ten v rozhovore pre denník MF Dnes upozornil, že dané ochorenie postihuje celý organizmus. Súčasne konštatoval, že choroba vo veľkej väčšine prípadov nemá príčiny, ktoré by bolo možné konkrétne pomenovať. Iba veľmi zriedkavo sa vyskytujú prípady, v ktorých môže súvisieť s nejakou infekciou.

Trněný objasnil, že Non-Hodgkinov lymfóm sa môže vyskytnúť vo všetkých tkanivách, v ktorých sú biele krvinky, takže okrem lymfatických uzlín postihuje aj kostnú dreň, zažívacie ústroje, štítnu žľazu, oko, mozog, kožu, pečeň, slezinu, pľúca, kosti či obličky.

Jestvuje až 70 typov tohto ochorenia. Niektoré z lymfómov sú veľmi agresívne a od začiatku spôsobujú rad vážnych ťažkostí. Kým niektorí pacienti s touto diagnózou žijú roky bez terapie a špecialisti ich iba sledujú, iné potrebujú neodkladne liečbu, vyplynulo z odborníkových slov. Nie je to však ochorenie, pre ktoré by bola charakteristická dedičnosť, dodal Trněný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok