Kukumberg porušil podmienku, zrejme bude ďalej bez vodičáku

TASR
4.11.2015 12:26

Hokejový útočník Roman Kukumberg porušil podmienku, na ktorú ho za jazdu pod vplyvom alkoholu odsúdil v júni minulého roka Okresný súd Bratislava I. Rozhodol tak sudca Okresného súdu Bratislava I.

Kukumberg porušil podmienku, zrejme bude ďalej bez vodičáku
SITA/Jozef Jakubčo

Telefonoval za volantom

"Okresný súd Bratislava I rozhodol tak, že vyslovil, že odsúdený sa v skúšobnej dobe podmienečného upustenia zvyšku trestu zákazu činnosti neosvedčil. Odsúdený sa počas skúšobnej doby dopustil priestupku na úseku cestnej premávky (telefonoval koncom júla z mobilu počas jazdy autom - poznámka TASR). Proti uzneseniu o neosvedčení sa odsúdeného je prípustná sťažnosť do troch dní odo dňa oznámenia rozhodnutia," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Znamená to, že súčasný útočník českého HK Hradec Králové a slovenský reprezentant v prípade právoplatnosti rozsudku bude bez vodičského preukazu ďalšie približne štyri mesiace. Kukumberg sa na pojednávaní pre reprezentačné povinnosti nezúčastnil a zastupoval ho jeho obhajca.

Vzdali sa práva na odvolanie

Hokejovému útočníkovi Romanovi Kukumbergovi, ktorý v októbri 2013 jazdil pod vplyvom alkoholu, vrátil pôvodne v júni 2014 Okresný súd Bratislava I podmienečne po ôsmich mesiacoch vodičský preukaz. Sudca nižšieho bratislavského súdu podmienečne upustil od výkonu zvyšku trestu zákazu činnosti riadiť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu a vyhovel tak čiastočne návrhu obhajcu hokejistu.

Skúšobná doba pre Kukumberga bola 12 mesiacov, obhajoba žiadala päťmesačnú skúšobnú lehotu. Rozsudok bol právoplatný, keďže prokurátorka aj Kukumbergov obhajca sa vzdali práva odvolať sa na Krajský súd v Bratislave.

Šoféroval opitý

Kukumberg jazdil pod vplyvom alkoholu 10. októbra 2013 nadránom po víťaznom zápase KHL s Magnitogorskom. Vedenie Slovana Bratislava ho potrestalo následne jednozápasovým dištancom a bližšie nešpecifikovanou finančnou pokutou.

"Policajti Obvodného oddelenia Bratislava Staré Mesto-stred počas bežného výkonu služby zastavili a kontrolovali na Vajanského nábreží 33-ročného vodiča vozidla Toyota Land Cruiser. Vodičovi bola nameraná hodnota 0,56 mg/l alkoholu. Následne ho eskortovali na príslušné policajné oddelenie, kde s ním vykonali potrebné procesné úkony," povedala v októbri 2013 bratislavská krajská hovorkyňa Tatiana Kurucová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok