Slovan premrhal množstvo šancí a s Kazaňou prehral po nájazdoch

TA3 TASR
30.10.2015 21:52

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v domácom stretnutí KHL s AK Bars Kazaň 1:2 po nájazdoch. "Belasí" sú v tabuľke Západnej konferencie na priebežnej 10. priečke s 37 bodmi.

Vo vyrovnanom zápase sa ako prví presadili hostia, keď sa v 15. minúte presadil Tkačiov. Domáci boli v druhej tretine výraznejší a ich aktivita priniesla vyrovnávajúci gól v 33. minúte, keď počas presilovky namieril presne od modrej Barker. V riadnom hracom času už gól nepadol, a tak o triumfe Kazane rozhodol v nájazdoch Malychin.

Slovan Bratislava - AK Bars Kazaň 1:2 pp a sn (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 33. Barker (Kašpar) - 15. Tkačiov (Gluchov, Rylov), rozh. nájazd: Malychin. Rozhodovali: Bondar, Sidorenko - Koršak, Černyšev, vylúčení: 3:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 8854 divákov.

Slovan Bratislava: Brust - Barker, Luža, Sersen, Valach, Švarný, Starosta, Kozák - Paré, Nedorost, Kašpar – Bartovič, Surový, Miklík – Jeglič, Tičar, Šťastný – Lušňák, Viedenský, Skalický

AK Bars Kazaň: Garipov – Rylov, Jarullin, Zacharčuk, Belov, Kornejev, Ďaloga – Möller, Sjögren, Azevedo – Čibisov, Tkačiov, Lukojanov – Varnakov, Malychin, Gluchov – Archipov, Golubev, Obuchov

Prvú vážnejšiu šancu v zápase si vypracovali domáci hokejisti. Bartovič potiahol puk po ľavej strane, medzi kruhmi našiel Surového, ktorý tvrdo vypálil, no jeho strelu zblokoval mimo bránku Malychin. V 7. minúte Jeglič prihral spoza bránky Valachovi, s jeho tvrdou ranou si Garipov poradil. Na druhej strane preverili Brusta Varnakov a Ďaloga. Zápas mal dobré tempo a puk lietal zo strany na stranu. V 12. minúte zakiksoval Brust, keď rozohral spoza bránky presne na hokejku Lukojanova, ktorý z prvej vystrelil, ale domáci brankár sa stihol vrátiť a jeho pokus vyrazil. V 15. minúte však už inkasoval, keď sa po šikovnej individuálnej akcii presadil Tkačiov - 0:1. Kľučkou prešiel pomedzi dvojicu obrancov, pred Brustom si prehodil puk sprava na ľavú stranu a poslal ho do šibenice.

V úvode druhej tretiny si mužstvá zahrali štyria na štyroch. V 25. minúte hral Slovan v oslabení, Möller vypálil od modrej a Sjögren sa už-už dostával k dorážke, no Brust stihol puk prikryť. Domáci boli blízko k vyrovnaniu v 30. minúte, ale Garipov si s Parého strelou poradil. Potom si zahral v početnej výhode aj Slovan a podarilo sa mu ju premeniť. Kašpar prihral po pravom mantineli na modrú Barkerovi a jeho strela s náprahom skončila v sieti - 1:1. V druhom dejstve boli aktívnejší "belasí" a ešte niekoľkokrát zamestnali Garipova. Lušňák, Paré ani Sersen ho však neprekonali.

V 42. minúte spravil veľkú hrúbku Rylov, ktorý rozohral spoza bránky iba na hokejku Tičara, no opäť sa vyznamenal Garipov. Slovan mohol strhnúť vedenie na svoju stranu počas ďalšej presilovky. Vypracoval si viacero šancí, no ani jedna sa neujala. V ďalších minútach tempo hry upadlo, oba tímy vychádzali z pozorných obrán. V závere boli aktívnejší hráči v belasom, do konca riadneho času však neskórovali. O triumfe Kazane tak rozhodol v nájazdoch Malychin.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Škoda, že nemáme hráča, ktorý rozhodne zápas, pretože sme mali dosť šancí, vyhrali sme na strely, ale nedali sme viac gólov. Myslím si, že sme si zaslúžili viac než jeden bod. Predtým sme mali v nájazdoch šťastie my, teraz sa priklonilo k nim."

Tomáš Starosta, obranca Slovana. "Chýbal nám dôraz v šanciach. Vypracovali sme si ich dosť, párkrát sme to mali skoro do prázdnej bránky. S jedným gólom sa ťažko vyhráva. Musíme sa viac tlačiť do bránky, dôraznejšie strieľať. Dnes sme niekoľkokrát mieril len do stredu, s čím si brankár poľahky poradí."

Tomáš Surový, kapitán Slovana: "Chceli sme odčiniť prehru. Myslím si, že výkon bol v poriadku, nie ako minulý zápas. Chýbal však bodový efekt, takže nemôžeme byť spokojní."

Marek Viedenský, útočník Slovana: "So silnejšími súpermi hráme lepšie a vyrovnanejšie zápasy ako s tými papierovo horšími. Dnes sa hral od prvej až do poslednej minúty aktívny hokej. My sme si verili, no nevyhrali sme. Naša lajna hrá už dlho spolu, je tam chémia. Vieme, kto kde je, zastupujeme sa a stále korčuľujeme."

Zinetula Biľaletdinov, tréner Kazane: "Vedeli sme, že nás dnes čaká ťažký zápas a dobre sme sa naňho pripravili. Prvú tretinu sme zvládli dobre a dokázali sme skórovať. V druhej sme dovolili Slovanu príliš veľa možností a oni jednu z nich premenili na gól. Nakoniec sme vyhrali v nájazdoch, za čo som rád. Bol to dobrý zápas."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok