Dvakrát korigoval, napokon ale Slovan s Ladou Togliatii prehral

SITA
28.10.2015 21:46

Hráči Slovana Bratislava neuspeli v stredajšom zápase v Kontinentálnej hokejovej lige, keď s Ladou Togliatti na domácom ľade prehrali hladko 2:5.

Dvakrát korigoval, napokon ale Slovan s Ladou Togliatii prehral
SITA/Marko Erd

Zverenci trénera Miloša Říhu pôsobili počas väčšiny duelu ťažkopádne, v koncovke sa im nedarilo a v defenzíve kopili veľké chyby, po ktorých pykali. V prvej aj druhej tretine dostali po dva góly a vyzeralo to s nimi veľmi zle, no v tretej dvakrát skorigovali vedenie súpera na rozdiel troch gólov. Na domácej strane sa do streleckej listiny zapísali útočník Pavol Skalický a premiérovo v KHL aj obranca Patrik Luža.

V aktuálnej sezóne KHL nazbierali "belasí" v 27 zápasoch 36 bodov a v tabuľke Západnej konferencie im patrí 11. miesto. Najbližšie sa Slovan predstaví v piatok 30. októbra o 19.00 h pred vlastnými fanúšikmi proti Ak Bars Kazaň. 

HC Slovan Bratislava - Lada Togliatti 2:5 (0:2, 0:2, 2:1) 
Góly: 47. Skalický (Švarný), 53. Luža (Surový, Bartovič) - 1. Belousov, 7. Romanov (Valujskij), 33. Bočarov, 38. Zaťovič (V. Komarov, A. Streľcov), 50. Krysanov (Gurkin, Belousov) 
Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Bondar - Koršak, Černyšiov (všetci Rus.), 7887 divákov 
Zostavy: 
Slovan: Brust (7. Garnett) - Sersen, Barker, J. Valach, Švarný, Starosta, Luža, L. Kozák - Leblanc, V. Nedorost, L. Kašpar - Miklík, T. Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - Lušňák, Viedenský, Skalický 
Togliatti: Masalskis - D. Vorobiov, Romanov, Boľšakov, Flood, Viklund, Gurkin, Volgin - Šenfeľd, Krysanov, Belousov - Gurjanov, V. Komarov, Zaťovič - Bočarov, A. Streľcov, V. Streľcov - Valujskij, Mastriukov, Mokšancev

Priebeh zápasu

Slovan mal katastrofálny úvod do duelu, keď Belousov z rohu poslal puk pred bránku domácich a Barker ho v ľahu poslal v 28. sekunde za Brusta - 0:1. V úvode 7. min vystrelil od modrej čiary hosťujúci obranca Romanov a Brustovi puk vypadol do bránky - 0:2. Kanadský gólman tak putoval na striedačku a nahradil ho krajan Garnett. "Belasí" mali v úvodnej tretine dvakrát viac hráčov na ľade, v oslabení však neinkasovali. Tesne pred prvou sirénou netrafil Lušňák odkrytú bránku súpera.

Ani tlak počas vlastného oslabenia nebol Slovanu nič platný, keď už v rovnovážnom stave opäť nešťastne inkasoval. Bočarov vystrelil od modrej čiary a puk sa po Garnettovom pravom betóne skĺzol za jeho chrbát - 0:3. Od štvrtého gólu zachránila domácich v 37. min horná žŕdka Garnettovej bránky. Lada sa však ďalšieho presného zásahu dočkala ešte pred druhou prestávkou - Zaťovič z ľavého kruhu trafil do horného rohu domácej svätyne.

Na začiatku III. tretiny "belasí" nič nevyťažili z tlaku pred Masalskisom. Dočkali sa však v 47. min, keď Skalický pretlačil puk za gólmana hostí - 1:4. Ladu poslal v 50. min opäť do štvorgólového vedenia Krysanov, no v 53. min v presilovke skorigoval svojím premiérovým gólom v KHL obranca Luža. Do konca duelu sa už skóre nezmenilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok