5 vecí, ktoré ste nechceli vedieť o milovanom vodcovi Kim Čong-unovi

TA3 ČTK
9.10.2015 10:12

Severokórejská vládnuca dynastia Kimov sa vo svojej krajine teší takmer božskému statusu. Tomu zodpovedajú aj mnohé za vlasy pritiahnuté tvrdenia, báje a mýty, ktorými je opradená oficiálna ideológia. Daily Telegraph pripravil prehľad piatich podivných „faktov“ o lídrovi krajiny Kim Čong-unovi, ktoré sa objavili v rôznych médiách.

5 vecí, ktoré ste nechceli vedieť o milovanom vodcovi Kim Čong-unovi
NK Watch

1) "Už ako trojročný vedel šoférovať auto“

Kim Čong-un bol zázračným dieťaťom, ktoré sa, ako uvádza jeho oficiálny životopis, učilo v miestnych školách. Ako trojročný už dokázal šoférovať auto a vo veku deväť už budúci líder vyhrával jachtárske závody.

2) "Podstúpil plastickú operáciu"

Podľa informácií, ktoré uviedol Kim Kwang-in zo Severokórejského strategického strediska novín The New York Times, režim chce, aby "ľudia videli Kim Čong-una ako reinkarnáciu Veľkého lídra Kim Ir-sena". Preto ho údajne vykŕmili, dali mu dôkladný výcvik a urobili mu plastické zákroky, aby vyzeral ako jeho starý otec.  

3) "Je to najsexy muž na svete"

V roku 2012 on-line noviny komunistickej strany uverili správe satirického serveru The Onion, ktorá označila severokórejského diktátora za "najsexy muža súčasnosti".

4) "Je závislý od syra"

V roku 2014 sa šírili informácie, že za zdravotné problémy Kim Čong-una môže jeho láska k syru Ementál. Údajne si ho zamiloval v dobe, keď študoval vo Švajčiarsku a "konzumuje ho také množstvo, že sa nafúkol ako balón a pri chôdzi kríva“, uvádzali bulvárne noviny.

5) "Zdolal najvyššiu horu KĽDR"

V apríli 2015 Kim Čong-un zdolal najvyššiu severokórejskú horu Pektusan. Na výstup si pritom obliekol dlhý zimný kabát, oblekové nohavice a spoločenské čierne topánky. Aspoň tak sa objavil na fotografiách, ktoré dokumentovali jeho výkon. Hora Pektusan sa týči do výšky 2750 metrov nad morom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok