Počet obetí výbuchu v muničnom závode vo Vlašime stúpol

TASR TA3
22.9.2015 17:26

Telá ďalších dvoch obetí vytiahli záchranári zo zdemolovaného areálu závodu na výrobu munície spoločnosti Sellier & Bellot v meste Vlašim po tom, ako týmto objektom otriasol silný výbuch strelného prachu. Informovala o tom Česká televízia s odvolaním sa na hovorcu stredočeských hasičov Petra Svobodu.

Úrady bezprostredne po tragédii informovali o jednej obeti, pričom smrť ďalších dvoch ľudí potvrdil Svoboda. Všetkými obeťami sú zamestnanci závodu. Na mieste pokračujú zaisťovacie práce, a to i v širšom okolí miesta explózie. Nie je preto isté, či sa vyšetrovatelia dostanú na miesto ešte dnes, dodala ČT. Ich práca následne potrvá niekoľko ďalších dní, dodala hovorkyňa polície mesta Benešov Eva Stulíková.

Výbuch strelného prachu hlásili hasičom z fabriky vo Vlašime, približne 60 kilometrov juhovýchodne od Prahy, v pondelok o 12.45 h. Vznikol v sklade materiálu na výrobu zápaliek, a to v okamihu, keď zamestnanec prenášal výbušninu v tégliku z miesta výroby do medziskladu.

Firma Sellier & Bellot vyrába strelivo, vojenskú muníciu, pyrotechnické výrobky či náboje pre športových strelcov. Podľa svojej internetovej stránky patrí k najstarším výrobcom streliva na svete, vyrába ho už od roku 1825. Tento rok oslavuje 190 rokov od svojho založenia. Od roku 2009 je jej majiteľom brazílska spoločnosť CBC.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok