V strednom Česku vybuchol strelný prach, hlásia obete aj zranených

TA3 TASR
21.9.2015 14:51

V českej firme Sellier & Bellot vyrábajúcej muníciu do strelných zbraní došlo okolo poludnia k výbuchu.

Uzavreli oblasť

Podľa spravodajského portálu Novinky.cz si incident vyžiadal zatiaľ nespresnený počet zranených i mŕtvych.Na mieste zasahuje niekoľko hasičských jednotiek, oblasť firmy sídliacej v meste Vlašim v okrese Benešov je uzavretá.

Vo výrobnej hale explodoval strelný prach, povedal hovorca hasičov Ladislav Holomčík, ktorého citovali Novinky.cz. Hasiči a záchranári sa nemôžu dostať do areálu firmy, pretože hrozia ďalšie výbuchy. Situáciu monitorujú z okolia ďalekohľadmi a čakajú na príchod pyrotechnikov. Udalosť bola hlásená po 12.45 h, spresnil webový server Českej televízie.

 

Posted by Hasiči - SDH Vlašim on 21. september 2015

Objem trhaviny nikto nevie

"Išlo o výbuch strelného prachu, nedošlo tam k následnému požiaru, ale na mieste sú zrejme aj nejakí mŕtvi," uviedol podľa verejnoprávnej televízie Holomčík. "Podľa informácií, ktoré mám z miesta, zrejme došlo k výbuchu v podzemí alebo nejakých prízemných skladoch. Koľko tam bolo trhaviny, zatiaľ nikto nevie," dodal hovorca hasičov Holomčík. 

Firma Sellier & Bellot vyrába strelivo, vojenskú muníciu, pyrotechnické výrobky či náboje pre športových strelcov. Podľa svojej internetovej stránky patrí k najstarším výrobcom streliva na svete. Tento rok oslavuje 190 rokov od svojho založenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok