Skalica na úvod sezóny prehrala s Dvadsiatkou

TASR
10.9.2015 21:40

V otváracom dueli nového ročníka Tipsport Ligy vyhrala slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov vo vloženom stretnutí nad HK 36 Skalica 4:1.

Skalica na úvod sezóny prehrala s Dvadsiatkou
SITA/Robert Tappert

Na štadióne Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove sa v prvej veľkej šanci ocitol skalický Studenič, jeho samostatný únik v 6. minúte ale zneškodnil brankár Škorvánek. O štyri minúty neskôr sa už skóre menilo na druhej strane v prospech juniorov - Šiška sa presadil stelou švihom na 1:0. O chvíľu neskôr to mohlo byť už o dva góly, ale Milý trafil iba žrď bránky Skalice.

Hostia sa v druhej časti snažili o vyrovnanie, na jej začiatku nevyužili presilovú hru a v 28. minúte Jaborník ani na dvakrát neprekonal Škorvánka. Dvadsiatka dlho pozorne bránila a nepúšťala súpera do čistých šancí, v 35. minúte už ale neodolala. Brendl sa zľava natlačil pred Škorvánka a pohotovou strelou mu nedal šancu - 1:1. Pred druhou sirénou sa mohli tešiť opäť domáci, šancu ale nevyužil Matúš Sukeľ.

V tretej tretine spustila dvadsiatka gólový uragán a za necelých šesť minút skórovala trikrát. Najskôr nechala skalická obrana úplne voľného Matúša Sukeľa, ktorý upravil na 2:1, po ňom sa dvakrát strelecky presadil v rýchlom slede Milý a o víťazovi bolo prakticky rozhodnuté. Skaličania už ani nezmiernili trojgólové manko a z Bratislavy tak odchádzali s prázdnymi rukami.

HK VSR SR20 - HK 36 Skalica 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Góly: 45., 48. Milý, 10. Šiška, 42. M. Sukeľ - 35. Brendl. Rozhodovali: Goga - Synek, Tvrdoň, vylúčení: 2:2, navyše: Ďurák (Skalica) za napadnutie zozadu, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 250 divákov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok